‘Game of Thrones’ is nog steeds hét kijkcijferkanon van HBO Max

De hitserie Game of Thrones is nog steeds hét kijkcijferkanon van HBO Max. Dit blijkt zowel uit de notering in de toplijst van de streamingdienst als in een recente peiling in de groep van HBO Max-kijkers op Facebook. De fantasyserie van HBO wordt zowel door critici als fans geprezen en zal binnenkort ook een nieuwe spin-off serie ‘House of the Dragon‘ krijgen op de streamingdienst.

‘Game of Thrones’ nog steeds érg populair onder kijkers van HBO Max

De hitserie Game of Thrones begon liep van 2011 tot 2019, maar is ook in 2022 nog steeds enorm populair onder de kijkers van HBO Max. Uit een recente peiling in de Facebook groep over HBO Max bleek zelfs dat de fantasyserie met een overgrote meerderheid op nummer één uitkwam als favoriete Original-serie van HBO. Band of Brothers volgde op nummer twee met 144 stemmen en de waargebeurde serie Chernobyl eindigde met 106 stemmen op de derde plek. Opvallend is dat de uit 1999 afkomstige HBO-serie The Sopranos het tot de vierde plek heeft weten te schoppen, indrukwekkend voor een serie die voor het laatst in 2007 werd uitgezonden. Het is dan ook niet voor niets dat onze redacteur Zac deze titel in zijn opiniestuk tot beste serie aller tijden uitriep. Op de vijfde plaats staat The Gilded Age, een nieuwe serie op HBO Max die van dezelfde maker afkomstig is als Downtown Abbey.

Ook op de homepage van HBO Max zelf is te zien dat Game Of Thrones onder kijkers erg populair is. De serie staat namelijk op de tweede plaats van de meest bekeken titels in Nederland. De enige titel die hoger scoort is Euphoria met Zendaya in de hoofdrol, een serie die momenteel extra populair is doordat seizoen 2 afgelopen kwartaal in première ging.

Door fans en critici geprezen serie met een indrukwekkende prijzenkast

Dat de hitserie uit 2011 nog steeds erg populair is onder kijkers is natuurlijk niet gek. De fantasieserie is gebaseerd op de A Song of Ice and Fire-boekenreeks van George R.R. Martin, waarin negen adellijke families oorlog tegen elkaar voeren om controle te krijgen over het mythische land Westeros. De televisieserie werd voor HBO gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss en viel bij critici en fans direct zeer in de smaak. Op IMDb wordt hij zelfs beloond met een indrukwekkend cijfer van 9,3 uit 2 miljoen stemmen. Op de recensentenwebsite van Rotten Tomatoes kreeg de serie tevens een score van 89%. Daarnaast viel de fantasyserie rijk in de prijzen bij awardceremonies en sleepte hij maar liefst 59 Primetime Emmy’s in de wacht.

In de cast van de serie schitteren onder andere Emilia Clarke, bekend van Solo: A Star Wars Story (2018) en Terminator Genisys (2015), Kit Harrington (Pompeii, Eternals), John Bradley (Moonfall), Sophie Turner (X-men: Apacolypse) en Sean Bean (The Lord of the Rings).

Na lange tijd is ‘Game of Thrones’ eindelijk voor iedereen in Nederland te zien via HBO Max

Fans van de serie waren dolenthousiast toen de komst van HBO Max naar Nederland bekendgemaakt werd. Game of Thrones was namelijk een productie van HBO en daarom in Nederland erg moeilijk beschikbaar om te streamen. Een lange tijd was de serie enkel door middel van een Ziggo-abonnement (op Ziggo Movies & Series) beschikbaar, maar ook hier was hij enige tijd niet meer in Nederland te zien toen alle seizoenen op 31 december 2021 verwijderd moesten worden. Toen bleef alleen de DVD-box nog over als legale streamingmogelijkheid.

Met de komst van HBO Max naar Nederland op 8 maart 2022 kwam daar gelukkig eindelijk verandering in. Via de nieuwste streamingdienst van Nederland zijn namelijk alle 8 seizoenen beschikbaar om direct te kijken. De baanbrekende levenslange kortingsactie is inmiddels voorbij, maar een jaarabonnement op de videodienst levert je alsnog 34% korting op.

Prequelserie ‘House of the Dragon’ is vanaf 22 augustus 2022 te zien op HBO Max

Voor fans van de serie en boekenreeks is er nog meer goed nieuws: de nieuwste spin-off serie ‘House of the Dragon’ zal namelijk op 22 augustus in première gaan bij HBO Max in Nederland. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de legendarische gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen.

In de hoofdrollen schitteren onder andere Matt Smith, Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans. De eerste teaser trailer is inmiddels gelanceerd en is direct hieronder te bekijken.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.