‘Futurama’ is terug! Na tien jaar wachten is het elfde seizoen nu gestart

Fan van Futurama? Dan kijk je misschien al heel lang uit naar de comeback van de serie. De laatste afleveringen waren tien jaar geleden te zien en nu keert de komedie eindelijk terug. Op Disney+ is vandaag het elfde seizoen afgetrapt.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Futurama’ seizoen 11

De animatieserie Futurama was vanaf 1999 tot 2013 te zien op afwisselend Fox en Comedy Central. Zowel in Amerika als in Nederland was het een gigantisch succes. Zo wist de serie een Emmy Award in de wacht te slepen en geven stemmers hem met maar liefst een 8,5 op IMDb een behoorlijk hoog cijfer. Tijd om de toptitel nieuw leven in te blazen, moeten Hulu en The Walt Disney Company hebben gedacht. Daarom komen zij nu met splinternieuwe afleveringen.

De succesformule wordt gewoon herhaald. Zo is voor het elfde seizoen van Futurama de originele stemmencast gestrikt en zijn ook de makers (tevens de verantwoordelijken voor The Simpsons) er gewoon weer bij. En wat de inhoud betreft? Fry en Leela raken weer in allerlei avonturen verzeild. Zo woedt er een pandemie door de stad, krijgen ze te maken met cancelcultuur en moeten ze ook leren omgaan met de bitcoin. Lekker actueel dus! Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

Seizoen 11 is van start gegaan op Disney+

Vandaag heeft Disney+ de allereerste aflevering van seizoen 11 toegevoegd. Het worden er in totaal tien, dus dat betekent dat je de komende maandagen nog wel even zoet bent. En we hebben meer goed nieuws: er werden door Hulu en Disney direct twintig afleveringen besteld, dus dit betekent dat er ook nog een twaalfde seizoen op het programma staat. Wanneer dat verschijnt, is helaas nog niet bekend.

📺 Benieuwd wat er nog meer allemaal op de planning staat? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen.

Meer informatie over de serie

Een futuristische, satirische animatieserie van The Simpsons-maker Matt Groening, over een man die in 1999 bevroren is en op de vooravond van de 31e eeuw ontdooit.

TitelFuturama
Jaar1999-
SoortSerie
Duur12 seizoenen
TaalEngels
CategorieSciencefiction, Komedie
IMDb8,5 uit 248.000 stemmen
MakerMatt Groening
CastBilly West, Katey Sagal, John Dimaggio

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.