Moet je ‘Fury Road’ gezien hebben voor je ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ gaat kijken?

Het is zover: Furiosa: A Mad Max Saga schittert op het witte doek. Deze film is onlosmakelijk verbonden met Mad Max: Fury Road uit 2015. Maar moet je die film eigenlijk gezien hebben voordat je een bezoekje aan de bioscoop plant? Wij zochten het uit.

Moet je ‘Fury Road’ kijken vóór ‘Furiosa: A Mad Max Saga’?

Regisseur George Miller introduceerde ons in 1979 in de wereld van Mad Max. Inmiddels staat de teller, met de allernieuwste film Furiosa, op vijf delen. Met deze laatste film duiken we in het verleden van het hoofdpersonage uit Mad Max: Fury Road, destijds vertolkt door Charlize Theron en nu door The Queen’s Gambit-actrice Anya Taylor-Joy.

De vraag is dus of je eerdere Mad Max-films (en Fury Road in het bijzonder) moet kijken voordat je je bioscoopbezoekje plant. Het antwoord is simpel: nee, dat hoeft niet. Furiosa speelt zich in de tijdlijn namelijk af vóór het verhaal van Fury Road. Toch zal je misschien meer meekrijgen van het verhaal van de nieuwste bioscoopfilm als je de film met Charlize Theron en Tom Hardy wel al gezien hebt. De keuze is dus aan jou, maar Furiosa is in ieder geval wel gewoon te begrijpen zonder dat je de voorganger gezien hebt.

→ Toch goed voorbereiden? Bekijk direct Mad Max: Fury Road 🏍️

Wanneer komt ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ op HBO Max?

Furiosa: A Mad Max Saga is gemaakt door Warner Bros. Pictures en komt dus naar HBO Max. Maar wanneer is het zover? Dit kunnen we helaas nog niet met je delen. We kunnen natuurlijk wel een inschatting maken.

HBO Max hield eerst altijd een periode van 45 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, maar inmiddels zijn ze daarvan afgestapt. De window lijkt nu gemiddeld tussen de 60 en 70 dagen te liggen. Zouden ze daar nu ook voor gaan, dan moet je rekenen op een online release tussen 22 juli en 1 augustus. Uiteraard is dit nog niet zeker. We houden je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van ‘Furiosa’

Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis.


Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.