Komt er nog een nieuwe Mad Max-film na ‘Furiosa’?

Filmliefhebbers kunnen een bezoekje aan de bioscoop plannen, want sinds kort kijk je daar naar Furiosa: A Mad Max Saga. In deze film duiken we in het verleden van het hoofdpersonage uit Mad Max: Fury Road. Maar komt er eigenlijk nóg een Mad Max-film? En wanneer dan? In dit artikel lees je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Komt er een nieuwe ‘Mad Max’-film?

Regisseur George Miller introduceerde ons in 1979 in de wereld van Mad Max. Inmiddels staat de teller, met de allernieuwste film Furiosa, op vijf delen. Met die laatste film duiken we in het verleden van het hoofdpersonage uit Mad Max: Fury Road, destijds vertolkt door Charlize Theron en nu door The Queen’s Gambit-actrice Anya Taylor-Joy. Maar komt er ook nog een zesde Mad Max-film?

We hebben goed nieuws, want er is inderdaad al een nieuw deel aangekondigd. Het gaat als het goed is Mad Max: The Wasteland heten en draait om het verhaal van Max Rockatansky. Het is nog niet duidelijk of Tom Hardy terugkeert voor zijn rol, aangezien ook Charlize Theron vervangen werd. Naar het schijnt zal het personage Furiosa in ieder geval niet in de film voorkomen.

Wanneer komt ‘Mad Max 6’ in de bioscoop?

Wanneer Mad Max 6 uitgebracht wordt, is nog onbekend. Het zou best kunnen dat het nog een hele tijd duurt; tussen de komst van Fury Road en Furiosa zat immers ook een periode van maar liefst negen jaar. We kunnen je op dit moment helaas dus nog geen releasedatum geven. Zodra we meer informatie krijgen, werken we deze pagina direct bij.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week. En we houden je natuurlijk altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van ‘Furiosa’

Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis.


Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.