Komedieserie ‘Funny Woman’ staat nu op SkyShowtime

Vandaag is er een gloednieuwe Original naar de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime gekomen waar wij erg naar uitkeken: komedieserie Funny Woman. We worden hierin meegenomen naar de jaren zestig en volgen Barbara Parker, een jonge vrouw die een baanbrekende rol bemachtigt in een sitcom. De serie is sinds vrijdag 10 februari te streamen.

Hier gaat de gloednieuwe komedie ‘Funny Woman’ over

We bevinden ons in de jaren zestig. Barbara Parker is zojuist verkozen tot Miss Blackpool, maar ze wil meer uit het leven halen en besluit daarom naar Londen te vertrekken. Na een reeks tegenslagen zorgt een auditie voor een comedyshow op tv ervoor dat ze eindelijk ‘iemand’ kan worden in de bruisende hoofdstad van Engeland. Maar als vrouw in een mannenwereld is het zeker niet altijd gemakkelijk.

In deze gloednieuwe serie komt het boek Funny Girl van Nick Hornby tot leven. Dit is niet de eerste roman van de schrijver die verfilmd wordt, want ook de populaire films About a Boy en High Fidelity zijn gebaseerd op verhalen van de Brit. De bewerking van het script kwam van de bekroonde schrijver Morwenna Banks, de regie van de film lag in handen van de BAFTA-genomineerde Oliver Parker. Hoofdrollen zijn er voor Gemma Arterton (The King’s Man), Tom Bateman (Death on the Nile) en David Threlfall (Shameless).

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Prachtig inkijkje in het Londen van de swingende jaren zestig
2️⃣ Naar de bestseller van Nick Hornby, auteur van onder meer About a Boy
3️⃣ Script van bekroonde schrijver Morwenna Banks en regie door BAFTA-genomineerde Oliver Parker

‘Funny Woman’ kwam op 10 februari naar SkyShowtime

De serie ging op SkyShowtime op vrijdag 10 februari in première en we startten gelijk goed met drie afleveringen. In totaal zijn er zes afleveringen en dit betekent dat de seizoensfinale op 3 maart valt. Van Yellowstone en andere series op SkyShowtime hebben we geleerd dat afleveringen van nieuwe series vaak om 18:00 uur ‘s avonds live gezet worden door de streamingdienst. Dit levert onderstaand uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Vrijdag10 februari 202318:00 uur
2Vrijdag10 februari 202318:00 uur
3Vrijdag10 februari 202318:00 uur
4Vrijdag17 februari 202318:00 uur
5Vrijdag24 februari 202318:00 uur
6Vrijdag3 maart 202318:00 uur

Meer informatie over de serie

Na een reeks tegenslagen komt Barbara op onbekend terrein terecht: een auditie voor een comedyshow op tv. Ze bemachtigt de rol en voegt zich bij de cast van een grensverleggende nieuwe sitcom die de Britse comedyscene nog decennialang zal inspireren. Als vrouw in een mannenwereld heeft ze het niet altijd gemakkelijk. Maar naarmate Barbara haar gevoel voor humor vindt, verandert ze de manier waarop mensen naar grappige vrouwen kijken en ontdekt ze ook zichzelf opnieuw.

TitelFunny Woman
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieKomedie, Drama
RegisseurOliver Parker
CastGemma Arterton, Tom Bateman, Arsher Ali, David Threlfall, Rupert Everett, Clare-Hope Ashitey, Alexa Davies, Alistair Petrie, Matthew Beard, Leo Bill

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.