Geweldig nieuws: ‘Frozen 3’ en ‘Toy Story 5’ komen eraan

Er breekt een geweldige tijd aan voor Disney-fans. Disney’s CEO Bob Iger heeft gisteren namelijk bekendgemaakt dat een aantal van hun topfilms eindelijk weer een vervolg krijgen. Maak je dus maar klaar voor Frozen 3, Toy Story 5 en Zootopia 2!

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ kondigt vervolgen op ‘Frozen 2’ en ‘Toy Story 4’ aan

De grootste franchises van Disney krijgen in de toekomst nieuwe films. Dat maakte Disney-baas Bob Iger gisteren bekend in een presentatie van de kwartaalcijfers. Hier zei hij volgens Deadline het volgende over:

🗣️ “Ik ben vandaag verheugd bekend te mogen maken dat we met een aantal sequels bezig zijn van onze meest bekende franchises, Toy Story, Frozen en Zootopia. Binnenkort zullen we meer over de producties bekendmaken, maar dit is een perfect voorbeeld van hoe we ons inzetten voor onze ongeëvenaarde merken en franchises.”
– Disney CEO Bob Iger

Na Frozen 2 en Toy Story 4 (allebei verschenen in 2019) worden deze reeksen binnenkort dus wederom nieuw leven ingeblazen. Vooral voor de Frozen-reeks is dit best verrassend te noemen, aangezien regisseur Marc Smith een tijdje geleden in een interview nog liet weten dat er geen plannen waren voor een derde deel.

Wat Toy Story betreft is Disney de laatste tijd natuurlijk al bezig met het uitbreiden van de franchise. Naast de al bestaande vier delen verscheen in 2022 ook de spin-off Lightyear, over de bekende astronaut Buzz Lightyear. Zowel Frozen 2 als Toy Story 4 brachten meer dan een miljard euro in het laatje.

Bekijk direct alle Toy Story-films op Disney+ 🍿

Ook ‘Zootopia’ krijgt een vervolg

Naast de Frozen– en Toy Story-franchise wordt ook de wereld van Zootopia in de toekomst uitgebreid. De eerste film over de pratende dieren verscheen in 2016, dus het was volgens de baas van Disney wel weer tijd voor een vervolg.

Overigens kreeg ook deze franchise vorig jaar al een uitbreiding in de vorm van Zootopia+, een gloednieuwe serie over de personages die in de dierenmetropool Zootropolis wonen. Na zes korte afleveringen over Fru Fru, Mr. Big, Clawhauser, Bonnie en Stu Hopps, Duke en Sam is het binnenkort dus tijd voor een heuse film.

Releasedata zijn nog niet bekend

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de nieuwe Disney-films verschijnen. Waarschijnlijk duurt het nog wel even, maar aangezien we al zo lang aan het wachten zijn kan dat er ook nog wel bij. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.