Friends verdwijnt zeer waarschijnlijk van Netflix

Kevin Reilly, de baas van TBS en TNT en een hoofdverantwoordelijke van de nieuwe WarnerMedia streamingdienst heeft maandag aangegeven dat Friends op een gegeven moment alleen nog maar op de nieuwe WarnerMedia streamingdienst zal komen. Dat betekent dat Friends op den duur van Netflix zal verdwijnen. In dit artikel vind je wanneer dit ongeveer verwacht kan worden. Wil je Friends blijven kijken? Hier vind je alle seizoenen!

Kevin Reilly

Kevin Reilly is de baas van TBS (Amerikaans TV-kanaal) en TNT (Amerikaans TV-netwerk). Hij is daarnaast ook een hoofdverantwoordelijke van de nieuwe WarnerMedia streamingdienst. In interviews heeft hij, vertaald, het volgende gezegd.

Kevin reilly

“Volgens mij kun je verwachten dat de kroonjuwelen van Warner uiteindelijk op onze eigen streamingdienst komen. Gaan we ze weghalen (van andere streamingdiensten)? Dat is zeker iets wat we bereid zijn om te doen.”

Daar hield het echter niet bij op. Deze belangrijke man in de televisiewereld voegde het volgende toe aan zijn uitspraken.

Kevin reilly (President TBS & TNT)

“Naar mijn idee is het voor het grootste deel een slecht model om bepaalde content te delen. Ik geloof erin dat sommige content exclusief te streamen moet zijn.”

Friends op Netflix

In december kwam Netflix nog met een deal naar buiten om Friends voor $100 miljoen te behouden op de streamingdienst in 2019. Dat is een flink duurdere deal dan de streamingdienst eerst jaarlijks betaalde voor de rechten – $30 miljoen. Daarbovenop komt het feit dat Randall Stephenson, de CEO van AT&T, op de UBS media conference liet weten dat deze licentie geen exclusieve rechten bevat.

Randall Stephenson (CEO AT&T)

“Dit betekent dat Friends ook op ons platform kan komen.”

Wanneer komt de WarnerMedia streamingdienst online?

Zojuist is ook bekendgemaakt dat de WarnerMedia streamingdienst, die nog geen naam kent, in het laatste kwart van 2019 een betaversie op de markt wil brengen. Er wordt verwacht dat de streamingdienst in 2020 volledig functionerend online zal staan.

Wanneer wordt Friends van Netflix verwijderd?

Het is moeilijk te zeggen wanneer Friends van Netflix zal verdwijnen. Gezien de licentie voor 2019 zal de serie in ieder geval nog de rest van het jaar te streamen zijn. Zoals eerder aangegeven lijkt het erop dat Friends dan ook al op de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia zal staan. Het is niet ondenkbaar dat met het aflopen van de licentie Friends van Netflix zal worden verwijderd om enkel nog op de WarnerMedia streamingdienst te staan.

Netflix Aanbod

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je op zoek bent naar de films en series van Netflix vind je die in het Netflix aanbod. Ook vind je op Streamwijzer het Videoland aanbod, Ziggo GO Movies & Series aanbod en Amazon Prime Video Nederland aanbod.