Deze angstaanjagende horror met Sebastian Stan moet je zien: “Weerzinwekkend en eng”

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe horrorfilm om komend weekend te kijken, dan hebben we hier een tip voor je. Op Disney+ is de relatief onbekende maar huiveringwekkende thriller Fresh te vinden en dat is volgens kijkers op social media echt een aanrader. Maar let wel: de film is niet geschikt voor iedereen die een zwakke maag heeft…

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘Fresh’ over

Fresh is zo’n typische film die het leukst is als je er met zo min mogelijk voorkennis aan begint, omdat te veel over het plot vertellen de kijkervaring een stuk minder maakt. We houden het hier dus kort. Fresh volgt Noa, een jonge vrouw die in de supermarkt de aantrekkelijke Steve ontmoet. Hij lijkt een frisse wind in de frustrerende ellende van datingapps en daarom gaat ze al snel op een romantisch weekendje weg met hem. Hoe dat verder gaat, zie je in de film.

De hoofdrollen worden vertolkt door Daisy Edgar-Jones (Where the Crawdads Sing) en Marvel-acteur Sebastian Stan (Avengers: Endgame). Samen zorgden ze voor een film die door het grote publiek goed ontvangen werd en ook flink wat prijsnominaties in de wacht wist te slepen. Zo won Fresh tijdens de Hollywood Critics Association Midseason Film Awards de prijs voor beste horror, waarbij andere grote films als Scream en The Black Phone verslagen werden.

Kijkers zijn enthousiast over de horrorfilm

Ook kijkers waren dus erg te spreken over de horror. Zo vindt 81% van de Rotten Tomatoes-stemmers de film goed, krijgt hij op IMDb een 6,7 en vliegen de positieve reacties op social media je om de oren. Hieronder bekijk je er een paar.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze horrorfilm nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder (of niet, als je liever voor het verrassingseffect wil gaan) of bezoek direct de filmpagina van Fresh op Disney+.

Fresh | Official Trailer | Hulu
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.