Deze Franse series op Netflix moet je gezien hebben

Je hebt ongetwijfeld weleens van Lupin gehoord, maar wist je dat er naast dit enorme kijkcijferkanon met Omar Sy nog veel meer toffe Franse series op Netflix staan? Of je nu een poging doet om de taal te leren of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om te bingen, er zijn heel wat Franstalige pareltjes in het aanbod van de streaminggigant te vinden. In dit artikel zetten we 5 Franse series op Netflix die je moet zien op een rij.

5x Franse series op Netflix die iedereen moet zien

5. Marianne (1 seizoen)

Als je als horrorserie Stephen King tot een van je fans mag rekenen, heb je het goed gedaan. Marianne behoort dus misschien wel tot een van de spannendste series die je op Netflix gaat vinden. Het draait om horrorverhalenschrijfster Emma, die terugkeert naar haar geboorteplaats. Daar komt ze erachter dat een duister personage uit een van haar boeken tot leven is gekomen.

4. Plan Coeur (3 seizoenen)

Als je zin hebt om met je verstand op nul een serie te bingen, dan moet je bij Plan Coeur (in het Engels The Hoop Up Plan) zijn. Deze serie vertelt het verhaal van Elsa, een vrouw van 30 met een saaie baan en een stukgelopen relatie. Al twee jaar lang zit ze in de put, dus besluiten haar vrienden haar op te beuren. Dit doen ze door een escort te huren die haar mee op date neemt. Maar die valt wel érg goed in de smaak. Deze serie is lichtvoetig, grappig, romantisch én heeft het prachtige Parijs als decor. Een echte aanrader!

3. Marseille (2 seizoenen)

De allereerste Franse Netflix Original ooit deed gelijk een gooi om de Franse House of Cards te worden. Deze serie speelt zich, zoals de titel al doet vermoeden, af in Marseille en toont ons twee seizoenen lang politieke machtsstrijden, corruptie en wraak. Ook leuk: een van de meest bekende Franse acteurs aller tijden, Gérard Depardieu, speelt hierin de hoofdrol.

2. Family Business (3 seizoenen)

Family Business is een heerlijke komedie over een Joodse familie die besluit om van hun niet goed lopende slagerij een coffeeshop te maken. Terwijl ze zich storten op de drugshandel, komen er uiteraard de nodige obstakels op hun pad. Deze serie kijk je voor de humor en de maffe personages. Het derde en laatste seizoen is eind vorig jaar aan het aanbod van Netflix toegevoegd.

1. Caïd (1 seizoen)

We sluiten dit lijstje af met het bijzondere Caïd (in het Engels Dealer). Deze misdaadserie is volledig geschoten als found-footage-film, dus we zien alleen maar dat wat de camera filmt. Dit maakt het nog spannender! Het draait om twee filmmakers die een gangsterrapvideo willen opnemen, maar hierdoor verstrikt raken in een bloedige bendeoorlog. De serie kijkt meer als een film en met tien korte afleveringen van ongeveer tien minuten kijk je hem gegarandeerd in één avond uit.

Meer Franstalige titels op Netflix

Uiteraard hebben we in dit overzicht slechts een greep van onze favoriete Franse series die je op Netflix kunt vinden laten zien. Er is natuurlijk nog veel meer te vinden in het aanbod van de streaminggigant én er komen vaak nieuwe titels bij, dus houd vooral het overzicht van nieuwe films en series op Netflix per maand in de gaten voor meer recente internationale aanraders. Daarnaast informeren we je hier natuurlijk ook altijd over via je mail.


Synopsissen: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.