Intieme documentaire ‘Francesco’ over paus Franciscus is vanaf 28 maart te zien op discovery+

Pasen wordt door de streamingdienst voor real-life entertainment—discovery+—dit jaar op een bijzondere manier ingeluid. Vanaf de zondag vóór Pasen, 28 maart 2021, kun je namelijk naar de documentaire ‘Francesco’ over paus Franciscus kijken. De documentaire zal online exclusief op discovery+ te zien zijn. Francesco levert een intiem portret op van de kerkelijk leider die de mensen wil inspireren met zijn boodschap van hoop.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Francesco op discovery+

Paus Franciscus werd geboren als Jorge Mario Bergoglio in Buenos Aires op 17 december 1936 en is dus inmiddels al 84 jaar oud. Hij leidt sinds 13 maart 2013 de Rooms-Katholieke Kerk als paus. Daarmee is hij ook de bisschop van Rome en soeverein vorst van Vaticaanstad. De paus volgde zijn voorganger Benedictus XVI op als 266e paus en leidt de Rooms-Katholieke Kerk inmiddels al acht jaar.

In die tijd heeft hij de harten van vele gelovigen over de hele wereld gestolen. Al snel viel de paus op door zijn uitgesproken opvattingen, onder meer over het afschaffen van de doodstraf. Maar ook door zijn directe contact met zijn volgelingen, waarbij hij niet schroomde om de voeten van sommigen te wassen. Voor het eerst krijgen we nu een beeld van deze populaire Paus in de documentaire Francesco van de Oscar-genomineerde filmmaker Evgeny Afineevksy.

Paus Franciscus (geboren als Jorge Mario Bergoglio)
Paus Franciscus (geboren als Jorge Mario Bergoglio) | Foto via Discovery

Waar gaat Evgeny Afineevksy’s documentaire over paus Franciscus precies over?

Evgeny Afineevsky kreeg volledig toegang tot de Paus en het Vaticaan, waardoor een zeer compleet beeld gegeven kan worden over het wereldwijde werk van deze Paus en zijn kijk op zaken als klimaatverandering, migratie en vluchtelingen, vrouwen empowerment, seksueel misbruik en LGBTQ-issues, de coronapandemie en vele andere maatschappelijke zaken.

De documentaire toont interviews met de Paus, alsook de mensen die nauw betrokken waren bij zijn werk de afgelopen jaren, zoals zijn neef Jose Ignacio Bergoglio en voormalig Paus Benedictus XVI. Ook zijn er gesprekken met Juan Carlos Cruz, een voorvechter voor de slachtoffers van seksueel misbruik en vluchtelingenadvocaat zuster Norma Pimentel.

“Ik ben enorm vereerd dat Paus Franciscus mij toestemming heeft gegeven om dit inspirerende monument over de belangrijkste zaken voor de mensheid op dit moment, te mogen maken”, aldus Afineevksy. “Zijn toewijding voor mensen over de hele wereld leidt ons uit deze historisch moeilijke tijd naar een betere toekomst. Hij is voor velen een baken van licht in deze wereld en hij streeft er elke dag naar om mensen te inspireren over hoe ze een brug kunnen bouwen naar een betere toekomst.”

Meer discovery+ Original programma’s op de streamingdienst

Liefhebbers van discovery+ kunnen vanaf 28 maart 2021 genieten van de nieuwe documentaire Francesco, maar in de week voorafgaand aan Pasen zullen tevens de volgende documentaires beschikbaar komen: Resurrection, Inside the Vatican’s Vault en de documentairereeks The Great Popes.

Voor meer Original-programma’s moet je zeker eens een kijkje nemen in de categorie met alle Original programma’s en exclusieve series van discovery+. Voor een dagelijks geüpdatet overzicht van de nieuwe programma’s en series op deze streamingdienst bezoek je onze pagina met het complete discovery+ aanbod. Verder vind je in ons overzicht van nieuwe programma’s op discovery+ in maart 2021 ook wat er verder allemaal nog deze maand op de streamingdienst te zien zal zijn.