Deze 5 podcasts over Formule 1 moet je als racefan luisteren

De razend populaire racesport Formule 1 is afgelopen maand weer van start gegaan en dat betekent dat alle Grand Prix-fanaten weer kunnen genieten van de spannende races die dit seizoen voorbij zullen scheuren. Kun je nu al geen genoeg krijgen van de F1 en ben je benieuwd welke podcasts jou alles vertellen over de coureurs en circuits? In dit overzicht vind je een paar van onze tips: 5 podcasts over Formule 1 die het luisteren waard zijn.

→ Luister nu 60 dagen gratis naar Podimo, want als bezoeker van Streamwijzer wordt de kosteloze proefperiode tijdelijk verviervoudigd ✅

Top 5: tips voor de leukste podcasts over de Formule 1

Hieronder vind je onze top 5 van podcasts over Formule 1 om alles te weten te komen over de ins en outs van de autosport, zowel over de geschiedenis ervan als interessante feiten en grappige weetjes. Weet je bijvoorbeeld al wie de best betaalde Formule 1-coureurs zijn in 2023? De podcasts zijn allemaal te vinden op je favoriete podcastapps, waaronder Podimo, Spotify en Apple Podcasts. We hebben bij elke titel ook een knop toegevoegd om direct te beginnen met luisteren.

5. F1 RaceReporter

Wil je na de wedstrijd nog eens rustig alles terugluisteren? De vier Formule 1-liefhebbers Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Charrel Jalving en Jeroen Scholte doen na elke Grand Prix uitgebreid verslag van de race. In een van de eerste Nederlandse racepodcasts F1 RaceReporter duiken de presentatoren terug de geschiedenis in en zetten alle informatie voor je op een rij. Welke coureurs zijn bijvoorbeeld een keer wereldkampioen geworden en welke vader/zoon duo’s hebben er ooit in de Grand Prix gereden?

4. AD Pitstop

In de wekelijkse podcast Pitstop nemen AD Sportwereld-verslaggevers Marijn Abbenhuijs en Arjan Schouten je mee door de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van Formule 1. Van de laatste races tot alle interessante verhalen uit de F1-wereld. Ook als er geen Grand Prix is, houden de mannen je scherp met al het laatste nieuws omtrent de coureurs en blikken ze vooruit op de wedstrijden die nog gaan komen.

3. F1 Spoiler Alert

De naam verklapt het al, maar in de F1 Spoiler Alert-podcast ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de wereld van Formule 1. Ongezouten meningen worden gedeeld en analyses worden erop losgelaten. De F1-fans Marjolijn Kamphuis en Johan Voets praten je uitgebreid bij over de laatste ontwikkelingen op het circuit en blikken terug op de hoogtepunten uit de afgelopen Grands Prix.

2. NOS Formule 1-podcast

Wil je als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws rondom de circuits? In de NOS Formule 1-podcast neemt presentatrice Dione de Graaff samen met oud-coureur Jan Lammers en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door. Scherpe analyses, feiten en opvallende verhalen, alles komt aan bod. Natuurlijk wordt er extra ingezoomd op de prestaties van Max Verstappen en Nyck de Vries.

1. RacingNews365 Formule 1-podcast

Wil je alle ins en outs over de Grands Prix op een rij hebben? Race dan iedere week naar de Formule 1-podcast van RacingNews365. Host Joris Mosterdijk neemt samen met een vast panel, bestaande uit autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers, wekelijks al het laatste nieuws door uit de F1 wereld. Wanneer je alles denkt te weten, scheurt het team van RacingNews voorbij met allerlei nieuwe feiten en ontwikkelingen. Ook schuiven er verschillende experts en gasten uit de autosportwereld aan om alle ervaringen op het gebied van racen te delen.

Kan Niet Waar Zijn Dat Hij Verstappens Nieuwe Teamgenoot Wordt | F1-Podcast

Kijktips: films, series en tv-programma’s over F1

Ben je niet alleen gek op podcasts, maar ook op films, series en tv-programma’s? Dan hebben we goed nieuws voor je, want bij Streamwijzer weten we natuurlijk ook alles over de Nederlandse videodiensten en het aanbod van bijzondere content over Formule 1.

Een greep uit onze kijktips over Formule 1: bij Netflix kun je kijken naar vijf seizoenen van de serie Formula 1: Drive to Survive en de documentaire over Schumacher, terwijl je via Amazon Prime Video de documentaire serie Veekay over de 22-jarige autocoureur Rinus VeeKay streamt. Verder kijk je naar de film Ferrari bij discovery+ en stream je Le Mans ’66 via Pathé Thuis.

Meer podcasts bij Podimo

Een deel van de bovenstaande podcasts is te beluisteren via al je favoriete podcastapps, terwijl andere producties momenteel exclusief bij Podimo te vinden zijn. In ons artikel over de podcasts in het aanbod van Podimo praten we je bij over andere titels die er momenteel op staan. Van de Zelfspodcast tot Man man man, de podcast en van De Juice Show tot Moorden in het Noorden.

Blijf je daarnaast graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van streaming? Dan updaten we je wekelijks via je mail over de meest recente gebeurtenissen en kijktips. Het is daarnaast ook mogelijk om ons op social media te volgen voor berichtgeving. Zo delen we op de Instagram-pagina van Streamwijzer Podcasts allerlei updates. Alvast veel luisterplezier gewenst.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.