Formule 1 op tv: worden er in 2023 weer races door de NOS uitgezonden?

Vorig jaar kon je op de zender Canvas genieten van de race van Spa-Francorchamps in België, waarna een week later de GP van Zandvoort in Nederland werd uitgezonden door de NOS. Nu zijn veel mensen benieuwd of Formule 1 op tv te zien zal zijn aankomend jaar: welke Grand Prix worden op televisie uitgezonden in 2023? In dit artikel helpen we je een handje.

Meld je aan bij Viaplay en kijk met 12,5% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

F1-races van Spa-Francorchamps (België) en Zandvoort (Nederland) waren op tv te zien

Voor mensen zónder abonnement op een sportstreamingdienst, maar mét liefde voor motorsport, waren het twee mooie weekenden in de staart van het afgelopen raceseizoen: de Formule 1 Grand Prix van België & Nederland. Zowel de race op het circuit van Spa-Francorchamps als onze eigen GP in Zandvoort werden namelijk helemaal gratis op televisie uitgezonden.

Van de GP van België waren zowel de uitzendrechten van de kwalificatie als de race binnengehaald door Sporza, waardoor beide onderdelen van het motorsportweekend mochten worden uitgezonden op de zender Canvas die in Nederland ook op televisie te ontvangen is. Vervolgens werd de race in Zandvoort door de NOS uitgezonden als gevolg van een deal die in het begin van het jaar al werd gesloten met de streamingdienst Viaplay. Ook online was het hierdoor mogelijk om onder andere beide races te kijken via de streamingdienst NLZIET.

🔀 Je kunt Formule 1 bij Viaplay kijken, maar de motorsport wordt daarnaast ook hier bij F1 TV uitgezonden.

Worden er Formule 1 Grand Prix in 2023 op televisie uitgezonden?

Nu is men benieuwd of er in het Formule 1-racejaar van 2023 ook Grand Prix op tv te zien zullen zijn. Helaas hebben we zowel goed als slecht nieuws voor je, want dit is nog niet voor elke GP bekend.

We weten in ieder geval dat de NOS weer de Grand Prix van Zandvoort mag uitzenden in 2023. Verder schreven wij in ons artikel met 8 manieren om gratis Formule 1 te kijken al dat ook de Duitse zender RTL vier GPs uit mocht zenden afgelopen jaar. Hiervan zijn de wedstrijden van Emilia-Romagna op Imola, Silverstone, Zandvoort en Brazilië vertoond. Helaas is deze deal verlopen, wat betekent dat dit in 2023 niet opnieuw het geval zal zijn. Wel kun je altijd even de (online) radio aanzetten om naar het verslag van een oude bekende te luisteren: commentaar van Olav Mol via Grand Prix Radio. Hier kun je het beeld van één van de onderstaande twee streamingdiensten bij aanzetten.

Viaplay en F1 TV hebben de uitzendrechten in handen

Voor de rest van dit seizoen kun je nog steeds gewoon bij Viaplay terecht voor alle uitzendingen, waar ook onder andere films en series, darts, Premier League– en Bundesliga-voetbal te zien zijn. Ook verschenen er deze winter meerdere nieuwe Formule 1-documentaires online, zoals ook in de onderstaande video wordt verteld. Daarnaast is ook F1 TV een geliefde aanbieder voor fans die enkel en alleen naar de motorsport willen kijken.

Deze Formule 1-shows zie je deze winter op Viaplay