Formule 1 op tv: wordt de race dit weekend weer door de NOS uitgezonden?

Twee weken geleden kon je op de zender Canvas genieten van de kwalificatie en race van Spa-Francorchamps in België, waarna vorige week de GP van Zandvoort in Nederland werd uitgezonden door de NOS. Nu zijn veel mensen benieuwd of er nog meer Formule 1 op tv te zien zal zijn dit jaar: welke Grand Prix worden op televisie uitgezonden in 2022? In dit artikel helpen we je een handje.

Krijg nu 32% korting op F1 TV Pro door te kiezen voor het jaarabonnement of meld je aan bij Viaplay en kijk met 25% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

F1-races van Spa-Francorchamps (België) en Zandvoort (Nederland) waren op tv te zien

Voor mensen zónder abonnement op een sportstreamingdienst, maar mét liefde voor motorsport, waren het twee mooie weekenden: de Formule 1 Grand Prix van België & Nederland. Zowel de race op het circuit van Spa-Francorchamps als onze eigen GP in Zandvoort werden namelijk helemaal gratis op televisie uitgezonden.

Van de GP van België waren zowel de uitzendrechten van de kwalificatie als de race binnengehaald door Sporza, waardoor beide onderdelen van het motorsportweekend mochten worden uitgezonden op de zender Canvas die in Nederland ook op televisie te ontvangen is. Vervolgens werd de race in Zandvoort door de NOS uitgezonden als gevolg van een deal die begin dit jaar al werd gesloten met de streamingdienst Viaplay. Ook online was het hierdoor mogelijk om onder andere hier beide races te kijken via de streamingdienst NLZIET.

Worden er nog meer Formule 1 Grand Prix in 2022 op televisie uitgezonden?

Nu is men benieuwd of het derde raceweekend op rij, de Grand Prix van Monza in Italië (9-11 september), ook op tv te zien zal zijn. Helaas hebben we slecht nieuws voor je, want deze uitzendrechten zijn niet binnengehaald door de Nederlandse of Belgische zenders.

Dit betekent echter niet dat er helemaal geen enkele race meer op televisie te ontvangen zal zijn. In ons artikel met 8 manieren om gratis Formule 1 te kijken in 2022 schreven wij al dat ook de Duitse zender RTL vier GPs uit mag zenden. Hiervan zijn de wedstrijden van Emilia-Romagna op Imola (24 april), Silverstone (3 juli) en Zandvoort (4 september) al vertoond, maar de race in Brazilië (13 november) zal er nog steeds wel te zien zijn. Mocht je bij deze Duitse uitzending graag Nederlands commentaar horen, dan kun je altijd even de radio aanzetten en het televisiegeluid uit. Een oude bekende doet daar namelijk verslag: commentaar van Olav Mol via Grand Prix Radio.

Viaplay en F1 TV hebben de uitzendrechten in handen

Voor de rest van dit seizoen kun je nog steeds gewoon bij Viaplay terecht voor alle uitzendingen, waar ook onder andere films en series, darts, Premier League – en Bundesliga-voetbal te zien zijn. Daarnaast is ook F1 TV een geliefde aanbieder voor fans die enkel en alleen naar de motorsport willen kijken. De eerstvolgende race die op het schema staat is de Italian GP en daar is Max Verstappen blijkbaar al helemaal klaar voor, zoals te zien is in de onderstaande video van Oracle Red Bull Racing: “Ciao Palermo, Monza is calling!”

Ciao Palermo, Monza is calling! | Max Verstappen’s road trip to the Italian GP 🇮🇹
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.