Formule 1: Grand Prix van Zandvoort dit weekend gratis online te zien

Normaal gesproken zijn Viaplay en F1 TV de enige partijen die Formule 1 in Nederland uitzenden, maar dit weekend zal het ook mogelijk zijn om via (online) tv naar de Grand Prix van Zandvoort te zien. De race wordt namelijk uitgezonden bij de NOS is daardoor gratis online en op tv te kijken, onder andere via NLZIET. Voor de kwalificatie en vrije trainingen, die uitgezonden werden op vrijdag en zaterdag, kon je nog wel exclusief bij de eerdergenoemde videodiensten terecht.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Tv-uitzending van Formule 1 Grand Prix in Zandvoort gratis online te zien

In Nederland heeft de televisie-omroep NOS de uitzendrechten van de Grand Prix van Zandvoort in handen weten te krijgen, zo werd eerder dit jaar bekendgemaakt. Hierdoor is het mogelijk om op tv naar de race te kijken, al zullen de uitzendingen van vrije training 1, 2 en 3 + de kwalificatie wel enkel bij Viaplay en F1 TV te zien zijn.

Door deze nieuwe vorm van uitzending kun je ook bij de streamingdienst NLZIET kijken naar de race. Dit is namelijk een samenwerkingsverband tussen de NPO, RTL en Talpa en zo kun je live online naar NPO 1 kijken. Je kunt de streamingdienst 14 dagen gratis uitproberen, waardoor je 1️⃣ hier kosteloos online naar de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort kunt kijken. Als je al een televisieabonnement hebt, dan kun je daarnaast ook via online tv naar de uitzending kijken bij de zender NPO 1. Zo wordt onder andere 2️⃣ hier bij Ziggo GO en 3️⃣ hier bij KPN iTV de GP van Nederland uitgezonden.

Nog meer Formule 1-races zijn kosteloos via (online) tv te zien in 2022

De GP van Zandvoort is niet de enige uitzending die dit jaar via televisie en hierdoor tevens online te zien is. In ons artikel over 8 manieren om gratis Formule 1 te kijken in 2022 vind je onder het eerste kopje een overzicht van de races die onder andere via de Nederlandse NOS, de Duitse RTL en de Belgische Sporza (Canvas) te zien zijn dit jaar. Daarnaast wordt hier aangeduid hoe je met korting en aanbiedingen omgerekend een paar maanden per jaar kosteloos naar F1 via streamingdiensten kunt kijken.

Viaplay en F1 TV zenden de Grand Prix van Nederland volledig uit

Mocht je naast de race ook naar de kwalificatie en/of vrije trainingen willen kijken, dan heb je nog steeds wel een abonnement op Viaplay of lidmaatschap bij F1 TV nodig. Deze twee streamingdiensten maken het mogelijk om alle races van het Formule 1-seizoen van 2022 online te kijken. Daarnaast kun je ook sportuitzendingen terugkijken als je ze gemist hebt. Hieronder vind je het tijdschema voor dit weekend. Alvast veel kijkplezier gewenst.

OnderdeelDatumNederlandse tijd
Vrije training 1Vrijdag 2 september 202212:30 – 13:30
Vrije training 2Vrijdag 2 september 202216:00 – 17:00
Vrije training 3Zaterdag 3 september 202212:00 – 13:00
KwalificatieZaterdag 3 september 202215:00 – 16:00
RaceZondag 4 september 202215:00 – 17:00
How to Master the Zandvoort F1 Track! | Nico Rosberg | Dutch GP 2022
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.