Formule 1: Grand Prix van België dit weekend gratis online te zien

Normaal gesproken zijn Viaplay en F1 TV de enige partijen die Formule 1 in Nederland uitzenden, maar dit weekend zal het ook mogelijk zijn om via (online) tv naar de Grand Prix van België te zien. De kwalificatie en race op het circuit Spa-Francorchamps worden namelijk uitgezonden bij de Vlaamse zender Canvas en zijn daardoor gratis online en op tv te kijken, onder andere via NLZIET.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Tv-uitzending van Formule 1 Grand Prix in België (Spa-Francorchamps) gratis online te zien

In België heeft de televisiezender Sporza de uitzendrechten van de Grand Prix van Spa-Francorchamps in handen weten te krijgen. Hierdoor is het bij onze zuiderburen mogelijk om op tv naar de kwalificatie en race te kijken. Gelukkig ontvangen we de zender in Nederland ook, waardoor je ook hier gratis naar de uitzending kunt kijken.

De streamingdienst NLZIET is namelijk een samenwerkingsverband tussen de NPO, RTL en Talpa, maar daarnaast zijn er ook regionale kanalen en zenders van het Belgische VRT te zien: Eén, Ketnet én Canvas. Je kunt de streamingdienst 14 dagen gratis uitproberen, waardoor je 1️⃣ hier kosteloos online naar de Formule 1 Grand Prix van België kunt kijken. Als je al een televisieabonnement hebt, dan kun je daarnaast ook via online tv naar de uitzending kijken als de zender Canvas in het basispakket opgenomen is. Zo wordt onder andere 2️⃣ hier bij Ziggo GO en 3️⃣ hier bij KPN iTV de GP van Spa-Francorchamps uitgezonden.

Op deze tv-zender vind je het kanaal Canvas per provider

Benieuwd op welk kanaal je Canvas kunt vinden bij jouw televisie? Als je online tv kijkt, dan vind je de zender door in de zoekbalk ‘Canvas’ in te vullen. Mocht je via lineaire televisie kijken, dan kun je hieronder van een greep uit de grootste Nederlandse providers vinden op welke tv-zender Canvas staat en waar je dus de kwalificatie en race van de Grand Prix van België kunt kijken.

ProviderTv-kanaal van CanvasKijken
Ziggo52▶️ Kijk direct
KPN30▶️ Kijk direct
T-Mobile22▶️ Kijk direct
Online61▶️ Kijk direct
Caiway30▶️ Kijk direct
Canal Digitaal16▶️ Kijk direct
DELTA28▶️ Kijk direct
Solcon30▶️ Kijk direct
Youfone41▶️ Kijk direct

Nog meer Formule 1-races zijn kosteloos via (online) tv te zien in 2022

De GP van Spa-Francorchamps is niet de enige uitzending die dit jaar via televisie en hierdoor tevens online te zien is. In ons artikel over 8 manieren om gratis Formule 1 te kijken in 2022 vind je onder het eerste kopje een overzicht van de races die onder andere via de Nederlandse NOS, de Duitse RTL en de Belgische Sporza te zien zijn dit jaar. Daarnaast wordt hier aangeduid hoe je met korting en aanbiedingen omgerekend een paar maanden per jaar kosteloos naar F1 via streamingdiensten kunt kijken.

Viaplay en F1 TV zenden de Grand Prix van België volledig uit

Mocht je naast de kwalificatie en race ook naar de vrije trainingen willen kijken, dan heb je nog steeds wel een abonnement op Viaplay of lidmaatschap bij F1 TV nodig. Deze twee streamingdiensten maken het mogelijk om alle races van het Formule 1-seizoen van 2022 online te kijken. Daarnaast kun je ook sportuitzendingen terugkijken als je ze gemist hebt. Alvast veel kijkplezier gewenst.

OnderdeelDatumNederlandse tijd
Vrije training 1Vrijdag 26 augustus 202214:00 – 15:00
Vrije training 2Vrijdag 26 augustus 202217:00 – 18:00
Vrije training 3Zaterdag 27 augustus 202213:00 – 14:00
KwalificatieZaterdag 27 augustus 202216:00 – 17:00
RaceZondag 28 augustus 202215:00 – 17:00
Spa-Francorchamps Experience : the track
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.