Deze Formule 1-documentaires op Viaplay moet je zien

Veel mensen hebben een abonnement genomen op streamingdienst Viaplay vanwege de Formule 1, die exclusief daar te zien is. Maar wist je ook al dat je er niet alleen voor de races terechtkunt? Ook allerlei documentaires over deze sport en over Max Verstappen zijn bij de videodienst te vinden. In dit artikel zetten we vijf Formule 1-documentaires op een rijtje die je niet mag missen.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

5x Documentaires over de Formule 1 die je moet zien

5. Verstappen – Master of the Track (2022)

Meekijken met Max Verstappen op de baan willen we natuurlijk allemaal wel. In deze 22-delige documentaireserie neemt de Red Bull-coureur en wereldkampioen ons mee naar alle circuits die we in dit seizoen van de F1 voorbij hebben zien komen. Hij legt uit hoe je de circuits in Europa, Amerika, Azië en het Midden-Oosten onder de knie kan krijgen en wat de moeilijkheden zijn. Met korte afleveringen van ieder ongeveer twee minuten leuk om tussendoor te kijken.

4. Nina’s Formula 1 (2018)

Nina Kennedy is de dochter van de legendarische Formule 1-coureur Ronnie Peterson. In deze 5-delige serie neemt ze ons mee achter de schermen van de sport, bijvoorbeeld naar de Monaco Historic Grand Prix. Ook gaat ze in gesprek met mensen die de sport hebben vormgegeven, waaronder auto-ontwerper Gordon Murray en Claire Williams, de enige vrouwelijke stalmanager in de Formule 1. Interessant om te zien!

3. Verstappen – Lion Unleashed (2022)

Nog meer Max Verstappen: in Verstappen – Lion Unleashed kijken we naar een exclusief interview van Viaplay met Max zelf, zijn vader Jos en zijn manager Raymond. Samen kijken ze terug op het Formule 1-seizoen van 2021, toen Max voor het eerst wereldkampioen werd, en blikken ze vooruit op het seizoen van 2022. Achteraf ook leuk om te zien: zijn hun verwachtingen uitgekomen? Of is het seizoen anders gelopen dan ze dachten?

2. Senna (2010)

In Senna kijken we mee met het leven en de korte carrière van Formule 1-legende Ayrton Senna. Van zijn debuut tot de decennialange vete waarin de Braziliaanse coureur en wereldkampioen Alain Prost verzeild raakten; het komt allemaal voorbij. Ook Senna’s strijd tegen de politieke spelletjes in de sport komen aan bod. Aangevuld met archiefmateriaal biedt dit een exclusief inkijkje in het leven van de coureur, die in 1994 op 34-jarige leeftijd tijdens een race om het leven kwam.

1. F1 2021: Het Titanenduel (2022)

De laatste docu die je moet zien is F1 2021: Het Titanenduel, waarin we worden meegenomen in de strijd die Max Verstappen en Lewis Hamilton uitvochten in 2021. Uiteindelijk ging Max er natuurlijk met de wereldtitel vandoor, maar wat waren nu echt de sleutelmomenten? En had het ook anders kunnen lopen?

Meer informatie over deze streamingdienst

Naast deze documentaires verschijnen er iedere week ook nieuwe films, serie en docu’s op Viaplay. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsissen: Viaplay
Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.