Dit zijn de 10 best betaalde Formule 1-coureurs

Het is alombekend dat topsporters enorm veel geld verdienen. Nu het nieuwe Formule 1-seizoen net een maand bezig is, wordt het tijd om letterlijk de balans op te maken. Want wat verdienen al deze snelheidsduivels eigenlijk? In dit artikel zetten we de top 10 best betaalde Formule 1-coureurs op een rij.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 12,5% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Salarissen van Formule 1-coureurs

Natuurlijk zijn de contracten van degenen die de bolides naar de finish loodsen in de hoogste raceklasse een groot geheim, maar zo nu en dan lekken er cijfers uit of worden vermoedens bevestigd over de exacte getallen. Er zijn meerdere bronnen die de hierdoor geschatte salarissen bijhouden, waaronder RacingNews365. Het onderstaande lijstje is gebaseerd op hun benadering van de salarissen van Formule 1-coureurs in 2023. Zij geven aan dat ze deze hebben opgesteld middels gesprekken met verschillende bronnen binnen de F1 paddock en deelnemende teams. We benadrukken het dus nogmaals: dit blijven schattingen en zijn niet officieel bevestigde cijfers.

10. Fernando Alonso – Aston Martin

We trappen de lijst af met de Spaanse autocoureur Fernando Alonso. Hoewel hij met $5 miljoen onderaan de lijst zou staan, staat hij in het algemeen klassement momenteel een stuk hoger. Momenteel heeft de Spanjaard 45 punten en twee podiumplaatsen, waardoor hij zich tot nu toe op plek drie begeeft.

9. Esteban Ocon – Alpine

Met een klein miljoen dollar meer vinden we de Franse autocoureur Esteban Ocon op plek negen. De snelheidsduivel racet $6 miljoen bij elkaar. De Fransman tekende in 2021 een contract die hem in ieder geval nog tot 2024 zekerheid zal geven op een plek bij Alpine.

8. George Russell – Mercedes

Op plek acht staat de Britse autocoureur George Russell. Samen met Lewis Hamilton racet hij voor team Mercedes. Met zijn 25 jaar zou de jonge coureur al een bedrag van $8 miljoen verdienen.

7. Valtteri Bottas – Alfa Romeo

Na zijn vertrek bij Mercedes tekende de Finse autocoureur Valtteri Bottas een meerjarig contract bij Alfa Romeo. Hij verdient volgens de eerdergenoemde racewebsite $10 miljoen, net iets meer dan de jonge Russell.

6. Sergio Pérez – Red Bull

Op plek zes staat de ploeggenoot van Verstappen: Sergio Pérez. De Mexicaanse autocoureur mag net als Bottas dit jaar $10 miljoen op zijn bankrekening bijschrijven. Pérez verlengde in 2022 zijn contract bij Red Bull tot eind 2024.

5. Carlos Sainz Jr. – Ferrari

Op de vijfde plek vinden we de Spaanse autocoureur Carlos Sainz Jr. Hij maakte in 2015 zijn Formule 1-debuut en komt sinds 2021 uit voor Scuderia Ferrari. Inclusief bonussen zou hij dit jaar $12 miljoen op zijn bankrekening zien verschijnen.

4. Lando Norris – McLaren

Over jonge coureurs gesproken, op plek vier staat de 22-jarige Lando Norris. In 2019 maakte hij zijn debuut bij team McLaren, waar hij ook dit seizoen voor rijdt. De jonge Brit zou het absoluut niet onverdienstelijke bedrag van $20 miljoen mogen ontvangen.

3. Charles Leclerc – Ferrari

We zijn inmiddels aangekomen bij de top drie. Op de derde plek in de lijst vinden we Charles Leclerc. De coureur tekende al in 2019 voor een meerjarige deal met Ferrari. Samen met teamgenoot Carlos Sainz is hij zeker nog tot 2024 verbonden aan Scuderia. Ook op financieel gebied heeft Leclerc een mooie zekerheid. Hij zou dit jaar rond de $24 miljoen verdienen.

2. Lewis Hamilton – Mercedes

We maken een grote sprong omhoog in de lijst. Op plek twee vinden we meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit rijdt nog zeker tot eind dit jaar voor Mercedes. Op zakelijk gebied doet Hamilton vooral goede zaken. Zo racet hij naar verluidt zeker $35 miljoen bij elkaar in 2023.

1. Max Verstappen – Red Bull

Op nummer 1 staat onze ‘eigen’ Max Verstappen. Net als in het klassement, is hij ook in deze ranking zijn concurrenten voorbij geracet. Het salaris van de tweevoudig wereldkampioen zou rond de $55 miljoen (!) liggen in 2023. Onlangs verscheen op 2 april de driedelige documentairereeks Max Verstappen – Anatomy of a Champion online bij de streamingdienst Viaplay. De drie afleveringen geven een inkijkje in het leven van Max Verstappen, zowel op als buiten het circuit.

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.