Op deze datums worden de Formule 1-wagens voor 2024 bekend

De laatste Grand Prix uit de Formule 1 ligt alweer een aantal maanden achter ons. Veel kijkers kunnen dan ook niet wachten op de start van het nieuwe F1-seizoen. Goed nieuws voor alle fans, want binnenkort lanceren alle teams hun gloednieuwe bolide voor 2024. In dit artikel zetten we alle datums voor je op een rij.

Meld je nu aan bij F1 TV Pro en krijg 32% korting door te kiezen voor het jaarabonnement of neem Viaplay en kijk onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Start van nieuwe Formule 1-seizoen

Op 26 november 2023 werd tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi de laatste race van het afgelopen Formule 1-seizoen verreden. Een spannende ontknoping was het allang niet meer, want Max Verstappen wist op het circuit van Qatar zijn derde wereldtitel veilig te racen. Vorig jaar ging het nieuwe F1-seizoen op zondag 5 maart 2023 van start. Ook in 2024 kunnen liefhebbers het eerste weekend van maart rood omcirkelen. De Formule 1 keert namelijk op zaterdag 2 maart 2024 terug tijdens de Grand Prix van Bahrein op het Bahrain International Circuit.

Formule 1-auto’s in 2024 bekend

Toch begint het Formule 1-seizoen voor veel fans al een stuk eerder. Een maand voor de eerste race maken alle teams hun gloednieuwe bolides bekend. Dit is voor zowel de fans als alle coureurs het punt waarop de winterstop definitief voorbij is. Ook dit jaar zullen de wagens vlak voor de testdagen in Bahrein worden gelanceerd. Maar welk team zal zijn racemobiel als eerste aan de wereld tonen?

Hoewel nog niet alle teams officieel een datum naar buiten hebben gebracht, lijken Williams en Sauber als eerst te zijn. Zij showen hun nieuwe bolides op maandag 5 februari. Twee dagen later is het team van Alpine aan de beurt. Op 12 februari staat de lancering van de wagen van Aston Martin gepland. Een dag voordat Ferrari de nieuwe bolide van Charles Leclerc en Carlos Sainz bekend wordt gemaakt.

Op 14 februari maken het team van Mercedes en McLaren hun nieuwe wagen wereldkundig. Eerder werd wel al de nieuwe livery van het team van Lando Norris en Oscar Piastri naar buiten gebracht. Red Bull lijkt de laatste te zijn die hun bolide presenteert. Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez doet dit op donderdag 15 februari. Hoewel het team van Haas vorig jaar nog als eerste was, heeft het nu nog geen officiële datum bekendgemaakt. Ook het team van AlphaTauri heeft nog geen datum aangegeven.

TeamDatum
🏎️ Haas…?
🏎️ AlphaTauri…?
🏎️ Kick SauberMaandag 5 februari
🏎️ WilliamsMaandag 5 februari
🏎️ AlpineWoensdag 7 februari
🏎️ Aston MartinMaandag 12 februari
🏎️ FerrariDinsdag 13 februari
🏎️ MercedesWoensdag 14 februari
🏎️ McLarenWoensdag 14 februari
🏎️ Red Bull RacingDonderdag 15 februari

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.