Doodenge horrorfilm komt razendsnel naar Disney+

The First Omen schittert pas net op het witte doek, maar toch kun je hem binnenkort al vanaf de bank bekijken. Disney+ voegt de film namelijk nog deze maand toe aan het aanbod. Wij vertellen je wanneer en laten je weten waarom je hem niet mag missen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘The First Omen’ komt in mei naar Disney+

In april verscheen The First Omen op het witte doek. De film verschijnt binnenkort, na precies 49 dagen (omgerekend zeven weken), op het kleine scherm. Disney+ zal hem op donderdag 30 mei aan het aanbod toevoegen. Vanaf dan kun je de ijzingwekkende horrorfilm dus voor het eerst zonder aanvullende kosten streamen. Op de streamingdienst van Disney kun je op dit moment ook al eerdere delen van de The Omen-franchise kijken. The First Omen is namelijk een prequel en speelt zich bijvoorbeeld af vóór de angstaanjagende film The Omen uit 2006. 

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

3 redenen om ‘The First Omen’ te kijken

1️⃣ Het verhaal draait om de jonge Amerikaanse Margaret, die naar Rome vertrekt om non te worden. Terwijl ze in een weeshuis aan de slag gaat, ontstaat er een bijzondere band met een van de kinderen. Dit verhaal werd geschreven en geregisseerd door Arkasha Stevenson. In veel recensies lees je dat zij zorgt voor een frisse benadering van het horrorgenre, waarbij klassieke elementen worden gecombineerd met nieuwe, meeslepende verteltechnieken.

2️⃣ Sowieso waren recensenten (en ook kijkers) erg enthousiast over de film. Zo wordt The First Omen onder meer onheilspellend genoemd en zeggen veel fans dat de angstaanjagende sfeer van de originele film perfect gerecreëerd wordt. En toch kun je de film ook kijken zonder enige voorkennis.

3️⃣ De hoofdrol is Nell Tiger Free, die je misschien wel kent van Game of Thrones en Servant. Ze wordt bijgestaan door onder meer Love Actually-acteur Bill Nighy.

Verhaal en trailer van de film

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen.


Synopsis: The Walt Disney Company Benelux / 20th Century Studios

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.