Doodenge film op Disney+ valt in de smaak: “Beste horror in tijden”

De Amerikaanse Margaret vertrekt naar Rome om haar leven aan de kerk te wijden en non te worden. Al snel gebeuren er steeds meer angstaanjagende dingen. Dit is het verhaal van The First Omen, een griezelige horrorfilm die vorige week op Disney+ verschenen is. Veel kijkers vinden dit een echte aanrader.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘The First Omen’

Margaret gaat in Rome aan de slag in een weeshuis. Gauw ontstaat er een bijzondere band met een van de kinderen, maar dan blijkt dit meisje misschien duivels te zijn. Margaret doet er alles aan om te ontdekken wat er nu écht aan de hand is. Dit is het verhaal van The First Omen, een prequel van de angstaanjagende film The Omen uit 1976 en 2006.

De hoofdrol is Nell Tiger Free, die je misschien wel kent van Game of Thrones en Servant. Ze wordt bijgestaan door onder andere Love Actually-acteur Bill Nighy. De film verscheen op donderdag 30 mei op Disney+, waardoor je hem nu eindelijk vanaf de bank kunt bekijken. En dat moet je zeker doen, als we kijkers en recensenten mogen geloven.

Kijkers zijn erg enthousiast over ‘The First Omen’

Zij zijn namelijk lovend over de film. Zo wordt The First Omen onder meer onheilspellend genoemd en zeggen veel fans dat de angstaanjagende sfeer van de originele film perfect gerecreëerd wordt. En toch kun je de film ook kijken zonder enige voorkennis. Zeker een kijkje waard dus, en hieronder leggen kijkers op social media uit waarom.

Verhaal en trailer van de film

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen.


Synopsis: The Walt Disney Company Benelux / 20th Century Studios

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.