‘First Kill’ staat nu op Netflix: alles over deze nieuwe vampierserie

Na Twilight, The Vampire Diaries en Buffy the Vampire Slayer werd er vandaag een nieuwe telg aan de vampierenfamilie toegevoegd. De vampierserie ‘First Kill’ (2022) staat nu op Netflix. In dit artikel hebben we alles wat we weten over deze Netflix Original voor je op een rij gezet.

Waar gaat de nieuwe Netflix-serie ‘First Kill’ over?

In deze queer vampierenserie draait het om Juliette Fairmont (Sarah Catherine Hook). Zij is geen gewone tiener, maar een vampier die een moord moet plegen om een plekje te bemachtigen in een beruchte vampierenfamilie. Haar oog valt op Calliope Burns (Imani Lewis), een nieuw meisje in de stad. Wat ze natuurlijk niet weet, is dat Cal een vampierenjager is die uit een familie van gevreesde doders komt. Of dat het makkelijker is om voor elkaar te vallen dan om elkaar te doden…

Wie zijn de makers van First Kill?

De romantische tienerserie is gebaseerd op een kort verhaal van de bekende schrijfster V.E. Schwab. Het verhaal van de New York Times bestsellerauteur verscheen in 2020 in de verhalenbundel Vampires Never Get Old: Tales With Fresh Bite. Ook leuk om te weten: actrice Emma Roberts, die we kennen uit onder meer We’re the Millers (2013) en American Horror Story (2011-2022), is samen met V.E. Schwab en Karah Preiss een van de producenten. Daarnaast heeft ook Felicia D. Henderson meegewerkt aan de serie en dat is veelbelovend, want zij was ook een van de makers van de legendarische Gossip Girl-serie (2008-2012) en de Marvel-serie The Punisher (2017-2019).

Volgens Netflix zelf is First Kill met behulp van deze makers een mix geworden tussen Buffy the Vampire Slayer (1987-2003) en Killing Eve (2018-2022) en is dit perfect voor queer-fans van de Twilight-saga.

Wie vormen de cast van ‘First Kill’?

Juliette Fairmont wordt gespeeld door Sarah Catherine Hook. De opkomende actrice kan je herkennen uit The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021) of het nieuwste seizoen van American Crime Story (2016–). Naast haar schittert Imani Lewis, bekend van Eighth Grade (2018) en The Equalizer (2021-2022), als Calliope.

De rest van de Fairmont-familie wordt gespeeld door Elizabeth Mitchell (Lost), Will Swenson (The Chilling Adventures of Sabrina), Gracie Dzienny (BumbleBee) en Dylan McNamara (Ambition). Daar tegenover staan de vampierenjagers, gespeeld door Aubin Wise (Atlanta), Jason Robert Moore (The Punisher), Dominic Goodman (Better Things) en Philip Mullings Jr. (American Soul).

Releasedatum van First Kill

Het eerste seizoen van First Kill werd op vrijdag 10 juni 2022 gelanceerd door Netflix. De serie zal bestaan uit 8 afleveringen, die allemaal ongeveer 60 minuten duren. Hieronder vind je een overzicht met de titels en speelduur van alle episodes uit het eerste seizoen van deze gloednieuwe vampierserie.

AfleveringTitelSpeelduur
1“First Kiss”48 minuten
2“First Blood”52 minuten
3“First Fight”46 minuten
4“First Date”42 minuten
5“First Love”47 minuten
6“First Severing”53 minuten
7“First Goodbye”45 minuten
8“First Betrayal”59 minuten

Meer informatie over de serie

Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is vampier, de ander vampierjager – en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.

TitelFirst Kill
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFantasie, Romantiek, Horror
Release datum10 juni 2022
RegisseurJet Wilkinson
CastSarah Catherine Hook, Elizabeth Mitchell, Will Swenson, Gracie Dzienny, Dylan McNamara, Imani Lewis, Aubin Wise, Jason Robert Moore, Dominic Goodman, Phillip Mullings Jr., MK xyz, Jonas Dylan Allen, Roberto Mendez
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.