Netflix cancelt ‘First Kill’ al na één seizoen

Het werd een combinatie van Buffy The Vampire Slayer en Killing Eve genoemd en zou dé nieuwe obsessie moeten worden van queer-fans van de Twilight-saga: Netflix‘ nieuwste vampierserie First Kill. En hoewel de serie inderdaad goed bekeken werd, met bijna 50 miljoen gekeken uren in slechts één week, bleek het toch niet succesvol genoeg. De serie is namelijk al na één seizoen gecanceld.

Netflix-serie ‘First Kill’ krijgt geen tweede seizoen

Op 10 juni 2022 werd het eerste seizoen van First Kill gelanceerd op Netflix. Het draait in deze queer vampierserie allemaal om Juliette Fairmont (gespeeld door Sarah Catherine Hook), een vampier die een moord moet plegen om een plekje te bemachtigen in een beruchte vampierfamilie. Zij kiest daarvoor Calliope Burns (gespeeld door Imani Lewis) uit, maar weet niet dat zij een vampierjager is die uit een familie van gevreesde doders komt…

De serie werd gemaakt door Felicia D. Henderson, die ook meewerkte aan het legendarische Gossip Girl (2008-2012) en de Marvel-serie The Punisher (2017-2019). Toch was haar medewerking niet genoeg: Netflix heeft nu namelijk bekendgemaakt dat de serie geen tweede seizoen krijgt. En dat is best opmerkelijk te noemen.

‘First Kill’ ondanks succes toch gecanceld

First Kill werd namelijk helemaal niet slecht bekeken. Vlak na de lancering op 10 juni 2022 bestormde de queer vampierserie de top 10-lijst van Netflix al. Met 48,8 miljoen gekeken uren in de eerste week en meer dan 100 miljoen gekeken uren in de eerste 28 dagen deed de serie het absoluut niet slecht. Ook de kijkers waren behoorlijk enthousiast. Zo scoorde de serie een 6,4 op IMDb en had het een Audience Score van 89% op Rotten Tomatoes.

Toch voldeed de serie niet aan de gestelde eisen, volgens bronnen van Deadline. Uiteindelijk leidt dit er dus toe dat we een tweede seizoen wel kunnen vergeten.

Meer informatie over de serie

Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is vampier, de ander vampierjager – en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.

TitelFirst Kill
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFantasie, Romantiek, Horror
IMDb6,4 uit 24.000 stemmen
RegisseurJet Wilkinson
CastSarah Catherine Hook, Elizabeth Mitchell, Will Swenson, Gracie Dzienny, Dylan McNamara, Imani Lewis, Aubin Wise, Jason Robert Moore, Dominic Goodman, Phillip Mullings Jr., MK xyz, Jonas Dylan Allen, Roberto Mendez
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.