Dit is wanneer seizoen 2 van ‘Firefly Lane’ naar Netflix komt

Eigenlijk had men het tweede seizoen van Firefly Lane al eind 2021 verwacht, maar al snel bleek dat we er toch wat langer op moesten te wachten. Nu weten we eindelijk wanneer we weer naar deze serie op Netflix kunnen kijken. De streaminggigant heeft namelijk laten weten dat het nieuwe seizoen wordt opgedeeld in twee delen en dat het eerste deel te zien is op 2 december 2022.

‘Firefly Lane’ seizoen 2 komt later dit jaar naar Netflix

Firefly Lane is, net als andere topseries van Netflix, gebaseerd op een gelijknamige roman. Dit soort romantische series vallen vaak erg in de smaak, dus dat Firefly Lane razendsnel verlengd werd met een tweede seizoen was niet gek. Toch lieten de nieuwe afleveringen erg lang op zich wachten.

Het eerste seizoen werd namelijk al in februari 2021 gelanceerd. Netflix liet vervolgens in juli weten dat het tweede seizoen aan het einde van 2021 verwacht werd, maar niet snel daarna schreef Katherine Heigl (Tully) dat de releasedatum pas in 2022 zou liggen.

Daarna hoorden we er een langere tijd niks meer van, maar nu weten we eindelijk meer. Netflix heeft namelijk laten weten dat het tweede seizoen het laatste zal zijn, dat deze opgedeeld zal worden in twee delen en dat we hier in december naar kunnen kijken.

Wat kunnen we van ‘Firefly Lane’ seizoen 2 verwachten?

Aan het einde van het eerste seizoen werden we natuurlijk getrakteerd op een enorme cliffhanger. Kate en Sully hadden een gigantische ruzie en praatten daarom niet meer met elkaar. Dat we er in het nieuwe seizoen achter gaan komen waarom ze ruzie hadden, lijkt vast te staan. Wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn, is nu ook bekend.

Seizoen 2A, de eerste negen afleveringen, zijn vanaf 2 december 2022 beschikbaar op Netflix. Voor seizoen 2B, de laatste zeven afleveringen, moeten we wachten tot “ergens in 2023”. Een exacte releasedatum heeft de streaminggigant ons hiervoor nog niet gegeven. Ook weten we nu dus dat deze twee delen het slotstuk van de serie zullen vormen. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat dit het slotseizoen zal zijn.

Meer informatie over de serie

Firefly Lane, gebaseerd op de bestseller van de New York Times, vertelt het meeslepende verhaal van twee onafscheidelijke beste vriendinnen en hun blijvende, gecompliceerde band, die zich uitstrekt over vier tumultueuze decennia. Vanaf hun ontmoeting als tieners in 1974 tot het heden volgen we het introverte meisje (Kate) en het coolste meisje van school (Tully). Zij vormen een band die elke mijlpaal in hun leven doorstaat, leidend tot een tragedie die vandaag de dag plaatsvindt.

TitelFirefly Lane
Jaar2021
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,4 uit 21.000 stemmen
MakersMaggie Friedman
CastKatherine Heigl, Beau Garrett, Sarah Chalke, Roan Curtis
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.