Finale WK waterpolo dames ‘Nederland – Spanje’: terugkijken op tv en online | 28 juli 2023

De dames van TeamNL hebben tijdens het WK Waterpolo 2023 fantastisch geknokt en samen hebben ze elke wedstrijd tot nu toe weten te winnen op het toernooi in Fukuoka (Japan). Daardoor hebben ze nu de felbegeerde finale bereikt, waarin Nederland tegen Spanje moet strijden om de wereldtitel op vrijdag 28 juli om 11:00 uur Nederlandse tijd. Hier vind je hoe je direct op tv en online kijken kunt naar de iconische eindstrijd en via de onderstaande oranje knop begin je direct met het streamen van de match. Update: de finale is inmiddels afgelopen, maar je kunt hem gelukkig nog wel volledig terugkijken.

Vrouwen van TeamNL bereiken de finale van het WK Waterpolo 2023

In de groepsfase van het wereldkampioenschap waterpolo namen ‘onze’ dames het op tegen Spanje, Kazachstan en Israël. Ze wisten alle drie deze tegenstanders te verslaan, respectievelijk met 7-6, 2-30 en 8-24. Hierdoor kwamen ze tegenover de Canadese ploeg te staan in de kwartfinale (17-10 winst) en vervolgens tegen de Italianen in de halve finale (8-9 winst). Nu moeten ze weer tegen hun allereerste tegenstander in het toernooi strijden om de wereldtitel, want Spanje en Nederland vechten om de #1-positie op vrijdag 28 juli 2023 om 11u Nederlandse tijd, wat neerkomt op 18u lokale tijd vanwege het tijdsverschil van +9 uur.

In de tussentijd kun je ook alvast in de stemming komen door eerdere beelden terug te kijken van een match tussen de twee teams (zie onderstaande video). Deze strijd tussen Spanje en Nederland vond plaats tijdens de halve finale tijdens en EK van 2022.

Spain vs Netherlands - Women Euro Waterpolo Champ. 2022 - Semi final

Finale van het wereldkampioenschap waterpolo tussen dames ‘Nederland vs. Spanje’ kijken op tv

Goed nieuws voor mensen met een lineair televisie-abonnement, want de eindstrijd van het wereldkampioenschap wordt dit jaar live op televisie vertoond. De uitzendrechten liggen bij de NOS en deze publieke omroep heeft ervoor gekozen om de match te programmeren op hun tweede zender—NPO 2. Doorgaans vind je die ook op het tweede kanaal van je televisie, maar via de onderstaande zenderoverzichten kun je per provider checken of dat inderdaad het geval is en kun je tevens direct beginnen met kijken.

Streamingdiensten die de finalestrijd vertonen in Nederland

Uit het onderstaande rijtje van streamingdiensten is er één partij in Nederland die de match live vertoont en het tevens mogelijk maakt om hem tot zeven dagen terug te kijken: NLZIET. Onder de 38+ tv-zenders van dit online televisieplatform vallen namelijk ook de drie NPO-zenders. Tevens is het terugkijken van uitzendingen minstens zeven dagen lang mogelijk, zowel bij dit waterpolotoernooi als bij de rest van het WK Zwemmen dat momenteel in Japan plaatsvindt.

NLZIET➡️ Ga meteen naar de finale van het WK waterpolo bij NLZIET. Hier kun je via NOS Studio Sport live naar de match tussen de dames van Nederland en Spanje kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met waterpolowedstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij waterpolo niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als waterpolo te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap waterpolo is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Waterpolo jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn waterpolowedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de waterpolowereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Afbeelding ter illustratie