Hoe laat en waar is de finale van de Nations League 2023?

Helaas bleek het team van Kroatië tijdens de eerste halve finale van de Nations League afgelopen woensdagavond net te sterk voor het Nederlands elftal. De Oranjeleeuwen werden na het afdwingen van verlenging alsnog verslagen met 2-4. Vanavond staat de tweede halve finale op de planning, waarbij Italië en Spanje nog kans maken op het laatste ticket voor de eindstrijd op zondag 18 juni 2023. Maar hoe laat en waar is de grote finale van de Nations League? Reden genoeg om meer te weten te komen over de locatie en het tijdstip. Het duel wordt in ieder geval uitgezonden op tv via NPO 1, waardoor hij onder andere online via NLZIET live en terug te kijken is.

Waar kan ik de finale van de Nations League op tv en online live kijken?

De uitzendingen van de Nations League worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo Sport en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De grote finale wordt op tv uitgezonden door het kanaal NPO 1 en is hierdoor ook online te streamen. In de onderstaande tabel vind je bij welke streamingdiensten momenteel wel en niet naar de wedstrijd kan worden gekeken.

NLZIET➡️ Kijk meteen naar de finale van de Nations League via NLZIET. De wedstrijd wordt live uitgezonden via de NPO, maar hij is ook reclamevrij tot 7 dagen terug te zien. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt de Nations League niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van publieke zenders worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Doordat de finale van de Nations League op lineaire televisie wordt uitgezonden, is het ook mogelijk om met een tv-abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Zo kun je onder andere hier bij Ziggo GO en hier bij KPN iTV de match streamen. Je kunt de uitzending via de app van NLZIET of providers bekijken, maar het is ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm te vertonen.

UEFA Nations League explained: How it works

Hoe laat is de finale van de Nations League in 2023?

Inmiddels weten we de eerste finalist voor de Nations League-eindstrijd. Helaas wist het Nederlands elftal in een bomvolle Kuip de halve finale niet te winnen, waardoor zij in plaats van de grote finale uiteindelijk de troostfinale op zondag 18 juni om 15:00 uur spelen. Duizenden toeschouwers keken toe hoe Oranje door de goal van Malen in de 34e minuut op voorsprong kwam. De gehele eerste helft gaf het elftal van Ronald Koeman amper iets weg en was het de betere partij. Dit draaide echter in de tweede helft om, waarna de Kroaten steeds feller werden en meer door de verdediging van Nederland heen voetbalden. Het scorebord werd aan de zijde van Kroatië geopend doordat Gakpo een overtreding maakte op Modrić. Er werd een penalty gegeven die Kramarić erin wist te schieten: 1-1.

Uiteindelijk mondde de reguliere speeltijd in een 2-2 score uit. Verlenging was dan ook nodig om de eerste finalist te bepalen. Na nogmaals 30 minuten te hebben gevoetbald, bleek Kroatië de betere partij. De Oranjeleeuwen werden met 2-4 verslagen, waardoor het elftal zich nu mag voorbereiden op de eindstrijd. Als alles volgens planning verloopt, trappen de voetballers deze wedstrijd om 20:45 uur Nederlandse tijd af, wederom in de Kuip. Maar wie zijn de potentiële tegenstanders van Kroatië? Op donderdag 15 juni spelen Italië en Spanje de andere halve finale in de Grolsch Veste in Enschede. Het stadion van FC Twente dus. Uit deze wedstrijd wordt bekend wie de tweede finalist is en mag spelen op de grote finaledag.

Voetbalgevecht in halve finale Nations League | samenvatting Nederland - Kroatië

Waar wordt de finale van de Nations League dit jaar gespeeld?

Veel mensen vragen zich af in welk stadion de finale van de Nations League op zondag 18 juni plaatsvindt. Toeschouwers hoeven dit keer niet ver te reizen, want de wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam, het stadion van Feyenoord. Het Nederlands elftal speelt de troostfinale om de derde plek echter in de Grolsch Veste in Enschede. Zij trappen als alles volgens planning verloopt om 15:00 uur af. Nu rest de enige grote vraag nog: wordt het Italië of Spanje die doorstroomt naar de grote finale van de Nations League?


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.