Finale EK Volleybal ‘Italië – Polen’ (M): live kijken op tv en online | Zaterdag 16 september 2023

Het Europese eindtoernooi voor alle mannelijke volleyballers is bijna ten einde. Maar voordat het zo ver is, moet natuurlijk nog duidelijk worden welk land zich de grote kampioen mag noemen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de finale van het EK Volleybal voor mannen op tv en online kijken kunnen op zaterdag 16 september 2023 vanaf 21:00 uur Nederlandse tijd. Tijdens deze wedstrijd neemt Italië het op tegen Polen. In dit artikel geven wij aan of de finale op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het Europese volleybaltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de finale van het EK Volleybal voor mannen op zaterdag 16 september online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote volleybalwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de finale van het EK Volleybal voor mannen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het EK Volleybal voor mannen in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de finale van het EK Volleybal bij Ziggo Sport. Deze oranje provider heeft in Nederland de uitzendrechten van het volleybal momenteel in handen. Via het Racing-kanaal is de finale live te volgen, eveneens via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar volleybal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als volleybal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit volleybaltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit Europese toernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn volleybalwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de volleybalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap volleybal voor heren uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het volleybal in handen. Hierdoor zijn allerlei wedstrijden tijdens het EK Volleybal voor mannen 2023 live te kijken op televisie via de sportkanalen, waaronder uiteraard de finale op zaterdag 16 september om 21:00 uur tussen Italië en Polen. De oranje provider zendt naast het Europese eindtoernooi ook matches uit de kwalificatieronden, WK en de Volleybal Nations League uit. Tevens kijk je hier ook naar wedstrijden uit het beachvolleybal. 👉 Ga meteen naar volleybal bij Ziggo Sport.

Poland vs. Slovenia I Match Highlights Semi Finals I CEV EuroVolley 2023 Men

Italië en Polen zijn de finalisten van het EK Volleybal

Na meer dan twee weken lang zich een weg te smashen door alle wedstrijden, hebben Italië en Polen zich geplaatst voor de finale op zaterdag 16 september. De beide landen presteerden het om groepswinnaar te worden. Polen nam het in de poulefase nog op tegen Nederland en kwam ook België, Servië en Slovenië tegen op weg naar het laatste duel tijdens het eindtoernooi. Italië versloeg onder andere Macedonië, Frankrijk en helaas ook ‘onze’ Nederlandse Lange Mannen. De Nederlandse volleybalheren strandden na een spannend duel in de kwartfinale van het EK Volleybal.

CompetitieEK Volleybal voor mannen
SportVolleybal
DatumZaterdag 16 september 2023
Locatie🇮🇹 Rome, Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.