Datum en tijd van de finale van het EK Voetbal 2024 in Duitsland

We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia!” Het is aftellen geblazen voor het Nederlands elftal. Op vrijdag 14 juni 2024 om 21:00 uur gaat namelijk het EK Voetbal in Duitsland van start. Het toernooi begint met de groepsfase en eindigt met de grote finale. Maar hoe laat en op welke dag wordt de finale van het EK Voetbal 2024 eigenlijk gespeeld?

EK Voetbal 2024 op 14 juni van start

Het EK Voetbal wordt dit keer in Duitsland georganiseerd. Verspreid over tien speelsteden en tien stadions worden er in totaal 51 wedstrijden gespeeld. Aan het gastland de eer om het Europees kampioenschap te openen. Onze oosterburen kwamen tijdens de loting terecht in poule A en spelen de openingswedstrijd tegen Schotland. De aftrap van deze match vindt plaats om 21:00 uur en wordt gespeeld in de Allianz Arena. Dit is ook wel het thuisstadion van Bayern München.

Datum en tijdstip van de finale

Het Europees kampioenschap duurt in totaal een maand. Dit betekent dat de laatste wedstrijd op zondag 14 juli wordt gespeeld. Dit laatste duel is uiteraard de finale. Wie deze wedstrijd spelen is nog even spannend. Pas na de halve finales op dinsdag 9 en woensdag 10 juli is het duidelijke welke twee landen in de finale staan. Wel is het tijdstip al bekend. De finale wordt om 21:00 uur in het Olympiastadion Berlin gespeeld.

Speelschema van het Nederlands elftal

Op zaterdag 2 december 2023 vond de loting van het EK Voetbal 2024 plaats. Alle 24 landen werden verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Deze groepen zijn ingedeeld op basis van prestaties tijdens de Europese kwalificaties. Uit de vier groepen zijn zes poules met ieder vier landen geloot. Nederland kwam tijdens de loting terecht in poule D. Hier treffen we wederom Frankrijk en moeten we het opnemen tegen Oostenrijk en de winnaar van de play-offs. Hieronder is het speelschema van Nederland tijdens de groepsfase van het EK Voetbal 2024 te vinden.

De eerste match staat gepland op zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman speelt deze wedstrijd tegen Polen. De volgende tegenstander is Frankrijk. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. De laatste match uit de groepsfase staat op dinsdag 25 juni om 18:00 uur tegen Oostenrijk op de planning. De eerste twee teams uit iedere poule stromen door naar de knock-outfase. Wie weet speelt Oranje dus nog meer wedstrijden.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uur🇵🇱 Polen – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.