Wanneer verschijnt ‘Final Destination 6’? – Releasedatum, trailer en meer

Wist je al dat Final Destination 6 op de planning staat? Voor de zesde keer ontsnapt een groepje mensen aan een noodlottig ongeval en worden ze daarna door de Dood op de hielen gezeten. Maar weten we al wanneer de film op het witte doek verschijnt? En wat is het verhaal? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Komt er een ‘Final Destination 6’?

In een vliegtuig, in een auto op de snelweg (achter een vrachtwagen vol met bomen), tijdens een autorace, in een achtbaan en op een brug. Allemaal plekken waar een groepje mensen eigenlijk dood had moeten gaan, maar waar een visioen van één van hen zorgde dat dit voorkomen werd… waardoor de Dood hen vervolgens op de hielen zat. Dit kennen we natuurlijk allemaal van de iconische Final Destination-reeks. Maar staat er nóg een deel op het programma?

We hebben goed nieuws, want Final Destination 6 is al aangekondigd. Ruim dertien jaar na het verschijnen van Final Destination 5 is de productie van Final Destination: Bloodlines inmiddels van start gegaan.

Waar gaat ‘Final Destination 6’ over?

Waar het zesde deel precies over zal gaan en waar het nieuwe dodelijke ongeluk zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de film niet om een groepje tieners draait, maar om een aantal eerstehulpverleners. Hoofdrolspelers zijn naar alle waarschijnlijkheid onder meer Brec Bassinger, Teo Briones en Kaitlyn Santa Juana. Ook Tony Todd keert vermoedelijk terug als Bludworth. Maker Jeffrey Reddick heeft tegen Collider verder het volgende gezegd over deel 6:

🗣️ “Er is een uitbreiding van de wereld van Final Destination waarvan ik denk dat fans er echt in geïnteresseerd en door geïntrigeerd zullen zijn.”
– Jeffrey Reddick

Wanneer komt ‘Final Destination 6’ in de bioscoop?

In 2025 is het precies 25 jaar na de start van Final Destination, want in 2000 verscheen de allereerste film. De makers hopen dan ook in dit jaar de nieuwe film uit te brengen. Het is echter nog niet duidelijk of dit gaat lukken. Zodra we meer informatie krijgen, werken we deze pagina direct bij.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week. En we houden je natuurlijk altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van ‘Final Destination 5’

Een brug stort in en de overlevers denken de dans te hebben ontsprongen. Niets is minder waar…


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.