Deze films zijn op TV vanavond (maandag 28 februari 2022) en op deze streamingdiensten kijk je ze online

Inspiratie nodig voor een filmavondje en dus benieuwd welke films op TV vanavond te bekijken zijn? Hier vind je een overzicht van een paar aangeraden films op televisie op maandag februari 2022, maar je kunt in dit artikel ook terugvinden op welke streamingdiensten ze nu online in Nederland te zien zijn. Zo kun je ze ook gewoon zonder reclame aanzetten. Veel kijkplezier alvast!

4x Films op TV vanavond (op maandag 28 februari 2022) en de streamingdiensten in Nederland waar je ze kunt kijken

1. Erin Brockovich (2000)

In het jaar 2000 verscheen Erin Brockovich voor het eerst op het witte doek. De film is vandaag om 20:25 uur te zien bij de televisiezender RTL 8. Mocht je hem liever online zonder reclame kijken, dan kun je ook naar Netflix gaan of hem hier bij Pathé Thuis kijken als je geen lidmaatschap bij Netflix hebt. In de biografische dramafilm schittert Julia Roberts als Erin Brockovich, een alleenstaande moeder die geen baan kan vinden. Ze krijgt een baantje bij haar advocaat en gooit hoge ogen bij een vervuilingszaak.

2. Game Night (2018)

SBS 9 begint om 22:15 uur met het uitzenden van de komedie Game Night uit 2018. In deze film speelt Jason Bateman één van de hoofdrollen en hem kun je mogelijk kennen van de Netflix-serie Ozark. Deze film is alleen maar online op TVOD-diensten als Pathé Thuis te zien. Brooks organiseert een ‘murder mystery’-feest met neppe schurken en agenten van de FBI. Maar de lat wordt hoger gelegd wanneer hij wordt gekidnapt. Hoort dat wel bij het spel? Aangezien de film door Warner Bros. is gemaakt, is het overigens mogelijk dat hij binnenkort op HBO Max te zien is. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

3. First Kill (2017)

Het is niet de eerste spannende actiefilm met Bruce Willis en het zal ook zeker niet de laatste zijn. RTL 7 zendt om 22:30 uur de film First Kill uit, momenteel tevens te zien bij Amazon Prime Video in Nederland. Hierin raken Will en zijn zoontje Danny ongewild betrokken bij de nasleep van een mislukte bankoverval. Hierbij overlijdt een corrupte agent en wordt Danny ontvoerd. Van Will wordt voor de terugkeer van zijn zoontje geeist dat hij de buit ophaalt en het politie-onderzoek saboteert. De plaatselijke chef van de politie gaat dit echter niet zomaar laten gebeuren.

4. High Crimes (2002)

Bij Net 5 geniet je later op de avond, vanaf 23:00 uur, van de film High Crimes uit 2002. Hierin schitteren onder andere Ashley Judd en de fenomenale Morgan Freeman. De film kun je nu online bekijk bij Amazon Prime Video. Judd speelt een advocate die te horen krijgt dat haar man in zijn oorlogsverleden een vreselijke misdaad heeft begaan. Ze bereidt zich voor op het proces ter verdediging van haar partner en krijgt hierbij hulp van een voormalig militaire advocaat.

Films en series op TV zijn steeds vaker ook online bij streamingdiensten in Nederland te zien

Door de opkomst van steeds meer streamingdiensten in Nederland zijn er steeds meer films die naast de uitzending op TV ook online te bekijken zijn. Soms is dat gratis mogelijk bij video on demand-platforms met een abonnement (SVOD), terwijl andere films alleen bij TVOD-diensten te bekijken zijn. In het bovenstaande overzicht vind je op welke streamingdiensten de films van de televisie op het moment van schrijven online te zien zijn.

Alles over streamingdiensten vind je op Streamwijzer

Naast het bovenstaande overzicht is op de website en social media kanalen van Streamwijzer veel meer informatie te vinden over de nieuwste en beste streamingdiensten in Nederland, maar ook over de films, series en sporten die er te zien zijn. Blijft op de hoogte via je mail of natuurlijk door onze website en socials te volgen. Voor nu een hele fijne filmavond gewenst!