Deze films zijn op TV vanavond (zondag 27 februari 2022) en op deze streamingdiensten kijk je ze online

Inspiratie nodig voor een filmavondje en dus benieuwd welke films op TV vanavond te bekijken zijn? Hier vind je een overzicht van een paar aangeraden films op televisie op zondag 27 februari 2022, maar je kunt in dit artikel ook terugvinden op welke streamingdiensten ze nu online in Nederland te zien zijn. Zo kun je ze ook gewoon zonder reclame aanzetten. Veel kijkplezier alvast!

4x Films op TV vanavond en de streamingdiensten in Nederland waar je ze kunt kijken

1. American Gangster (2007)

Deze filmavond wordt om 20:00 uur afgetrapt bij RTL 7 met een legendarisch kijkcijferkanon: American Gangster. De film is bij Netflix en Amazon Prime Video te zien, maar ook hier op Pathé Thuis voor wie geen abonnement op één van beiden heeft. In misdaadfilm uit 2007, die op de internationale filmdatabase een 7,8 uit bijna een half miljoen stemmen krijgt, gaat volgen we Denzel Washington al de drugsmagnaat Frank Lucas, wanneer hij een groots imperium aan het opbouwen is door verboden middelen de Verenigde Staten in te smokkelen tijdens de Vietnamoorlog.

2. Rocketman (2019)

Gelijktijdig zendt Comedy Central om 20:00 uur de geliefde biopic Rocketman uit 2019 uit. Deze film is ook te zien op Netflix en daarnaast hier op Pathé Thuis. We volgen Elton John in zijn jonge jaren, wanneer hij besluit om aan de Royal Academy of Music te gaan studeren en de muzikale samenwerking aangaat met Bernie Taupin. Hij groeit uit tot een wereldster die geschiedenis zou gaan schrijven.

3. Edge of Tomorrow (2014)

Bij Veronica staat een keiharde futuristische actieknaller op het programma, tevens om 20:00 uur: de film Edge of Tomorrow uit 2014 met onder andere Tom Cruise en Emily Blunt. De film is afkomstig van Warner Bros. Pictures, waardoor wordt verwacht dat hij binnenkort naar HBO Max zal komen. Daarnaast is hij nu al op Netflix, Amazon Prime Video en hier op Pathé Thuis te zien. Tom Cruise speelt William Cage, een majoor die betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt, maar belandt vervolgens in een tijdsloop waardoor hij elke keer weer moet vechten en sterven.

4. Battle: Los Angeles (2011)

Iets later gaat bij Veronica om 22:15 uur de film Battle: Los Angeles uit 2011 van start. Hierin speelt Aaron Eckhart samen met onder andere Michaelle Rodriguez en Bridget Moynahan in de film die op Netflix en hier bij Pathé Thuis te zien is. De aarde wordt aangevallen door onbekende krachten en grote steden worden verwoest, maar alleen LA lijkt stand te houden tegen de invasie van boven.

Films en series op TV zijn steeds vaker ook online bij streamingdiensten in Nederland te zien

Door de opkomst van steeds meer streamingdiensten in Nederland zijn er steeds meer films die naast de uitzending op TV ook online te bekijken zijn. Soms is dat gratis mogelijk bij video on demand-platforms met een abonnement (SVOD), terwijl andere films alleen bij TVOD-diensten te bekijken zijn. In het bovenstaande overzicht vind je op welke streamingdiensten de films van de televisie op het moment van schrijven online te zien zijn.

Alles over streamingdiensten vind je op Streamwijzer

Naast het bovenstaande overzicht is op de website en social media kanalen van Streamwijzer veel meer informatie te vinden over de nieuwste en beste streamingdiensten in Nederland, maar ook over de films, series en sporten die er te zien zijn. Blijft op de hoogte via je mail of natuurlijk door onze website en socials te volgen. Voor nu een hele fijne filmavond gewenst!