7x Heerlijke tienerfilms die je kunt streamen

High school: voor de één fantastisch, voor de ander een ramp, maar voor niemand saai. Althans, niet als we deze films mogen geloven. Wij zetten 7 kijkwaardige tienerfilms op een rij.

1. Mean Girls (2004)

Wanneer het gaat om high school-komedies, dan wint deze misschien wel de hoofdprijs. Mean Girls draait om Cady, die voor het eerst naar de middelbare school gaat en al snel wordt ingelijfd door de ‘plastics’: een intimiderend groepje vriendinnen. Deze komedie, geschreven door Saturday Night Live-heldin Tina Fey, wordt zelfs 16 jaar na dato nog veel gequote, en dat is niet voor niets!

Mean Girls krijgt een 7.0 op IMDb.
Kijk deze film op Videoland of Amazon Prime Video.
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand.

2. Jawbreaker (1999)

Wat krijg je als je Mean Girls mixt met een horror als Scream? Een donkere komedie over een groepje vriendinnen dat per ongeluk een afschuwelijke moord pleegt en dit vervolgens probeert te verhullen. High school, mysterie, make-overs en moord: deze film heeft het allemaal.

Jawbreakers krijgt een 5.6 op IMDb.
Kijk deze film op Netflix.

3. High School Musical (2006)

Een romantischer beeld van de middelbare school dan de moordlustige tieners in Jawbreaker: High School Musical. Het verhaal? Een scheikunde-nerd die eruit ziet als een topmodel wordt verliefd op een zingende basketballer, die eruitziet als een topmodel. Deze film uit 2006 was een megahit en kreeg nog 2 vervolgfilms en een spin-off. Je kijkt ze allemaal op Disney+.

High School Musical krijgt een 5.4 op IMDb.
Kijk deze film op Disney+.

4. Lady Bird (2017)

Niet je stereotype tienerfilm, maar wel een komisch portret van een tienermeisje met de gewoonlijke middelbare school problemen en onzekerheden. De ruzies met haar moeder staan in het bijzonder centraal. Laurie Metcalf en Saoirsie Ronan spelen briljante rollen in deze arthousefilm, waarvoor ze allebei werden genomineerd voor een oscar. Lady Bird brengt je weer even terug naar je tienerjaren.

Lady Bird krijgt op IMDb een 7,4.
Kijk deze film op Pathé Thuis.
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand.

5. Freaky Friday (2003)

Nog een film over een ruziënd moederdochter-stel. Namelijk de film Freaky Friday. De premisse: een moeder (Jamie Lee Curtis) en haar tienerdochter (Lohan) zijn het nergens over eens. Door een magisch gebeurtenis, worden zij op een dag wakker in elkaars lichaam. En moeten ze dus elkaars leven leiden. Een bijzondere shout-out naar de hilarische cringy bijrol van Chad Michael Murray, als aanbidder van Jamie Lee Curtis.

Freaky Friday krijgt op IMDb een 6.1.
Kijk deze film op Disney+.
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand.

6. Easy A (2010)

Een tienerfilm die het genre zelf flink op de hak neemt. De nuchtere Olive (Emma Stone) wordt gek van haar bemoeizuchtige vriendin en om haar de mond te snoeren, liegt ze dat ze een vriendje heeft. Helaas voor Olive loopt het allemaal wat uit de hand, waardoor de scholiere al snel bekend komt te staan als ‘schoolslut’. Een reputatie waar ze – op haar beurt – dan weer creatief gebruik van probeert te maken. Deze film is bijzonder grappig, vooral om de sterk geschreven personages, de zelfspot en de sterke cast met verfrissende bijrollen voor Patricia Clarkson en Lisa Kudrow.

Deze film krijgt op IMDb een 7,1.
Kijk Easy A via Amazon Prime, Netflix of Film1.
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand.

7. Clueless (1995)

Een klassieker! Clueless kwam uit in 1995 en heeft Britanny Murphy en Sharon Stone in de hoofdrollen. Het verhaal draait om Cher (Stone), die alles heeft wat haar hartje begeert: de perfecte looks, vrienden en geld. Wanneer de verlegen Tai bij haar klas in de klas wordt gezet, besluit ze het meisje onder haar vleugel te nemen. Deze film schreeuwt de jaren 90 en is dan ook een feest om naar te kijken. De outfits, de muziek, allemaal even heerlijk! O ja, vergaap je even aan het feit dat Paul Rudd, die hier een student speelt, er in 2020 nog even jong uitziet als 25 jaar geleden.

Deze film krijgt op IMDb een 6,8.
Kijk Clueless op Netflix.

Bekijk ook ons lijstje van horrorfilms.
Het hele aanbod van Netflix bekijken? Check het hier!