5 films met Taylor Swift (en waar je ze streamt)

Vandaag is het zover: alle Swifties verzamelen zich op Disney+, want daar is de concertfilm Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version) verschenen. Om dat heuglijke feit te vieren, zetten we in dit artikel 5 films met Taylor Swift op een rijtje. Ze is namelijk niet alleen zangeres, maar heeft ook een aantal leuke speelfilms op haar CV staan. We vertellen je welke én waar je ze kunt streamen.

5x Films met Taylor Swift

5. Amsterdam (2022)

Taylor Swift schittert in Amsterdam naast een sterrencast met grote namen als Margot Robbie, Christian Bale, Anya Taylor-Joy en Robert de Niro. Ze speelt de rol van Elizabeth Meekins, de dochter van de senator die om het leven wordt gebracht. Drie vrienden zijn getuige van haar moord. Langzaam ontvouwt zich voor hun ogen een van de meest schokkende en geheime complotten in de Amerikaanse geschiedenis. Amsterdam is te zien op Pathé Thuis en Amazon Prime Video.

4. Cats (2019)

Hoewel Cats niet de beste kritieken kreeg (integendeel zelfs), is dit wel de film waarin Taylor Swift haar grootste rol speelt. Ze kruipt in de huid van een van de Jellicle-katten, de verleidelijke Bombalurina. De katten moeten op de avond van het grote bal één uitverkorene uitkiezen. Deze mag een nieuw leven beginnen en hoeft dus niet meer verder te (over)leven op de vuilnishoop. Het is een musical, wat betekent dat Taylor mag doen wat ze het beste kan: zingen. Alleen dan wel in een kattenpak. Cats is te zien op Pathé Thuis.

3. The Lorax (2012)

Wist je al dat Taylor ook een keer de stem van een animatiefilmpersonage in heeft mogen spreken? In The Lorax hoor je haar als Audrey. Zij woont samen met Ted in een kunstmatig stadje en wil dolgraag een echte boom zien. Maar daarvoor moeten ze wel The Lorax zien over te halen, een oranje wezentje dat het bos beschermt. Taylor wordt bijgestaan door Zac Efron en Danny DeVito. Het verhaal werd verzonnen door Dr. Seuss, die je ook kent van How The Grinch Stole Christmas, dus dat belooft alvast veel goeds. The Lorax bekijk je op Pathé Thuis, Amazon Prime Video of Netflix.

2. Hannah Montana: The Movie (2009)

Toegegeven, Taylor Swift speelt niet écht een rol in Hannah Montana: The Movie. Ze heeft hierin echter wel een leuke cameo als een zangeres die wat komt zingen tijdens een benefietconcert. Veel fans vinden Crazier nog altijd een leuk liedje, dat perfect in Taylors vroegere repertoire past. Hannah Montana: The Movie staat nu op Disney+.

1. Valentine’s Day (2010)

In Valentine’s Day volgen we een groep mensen op Valentijnsdag. Een van hen is Felicia, een middelbare scholiere die een relatie heeft met Willy. Die rol werd vertolkt door naamgenoot Taylor Lautner, waar Taylor Swift in het echt ook mee datete. Ze won voor deze rol overigens een Teen Choice Award. En je hoort ook het liedje Today Was a Fairytale voorbijkomen, wat een leuke bijkomstigheid is. Valentine’s Day is te streamen op Pathé Thuis en Amazon Prime Video.

‘Taylor Swift: The Eras Tour’ nu te zien op Disney+

Swifties kunnen vanaf vandaag vanuit hun eigen thuisbioscoop kijken naar Taylor Swift: The Eras Tour. Disney+ heeft beeldopnames van het complete concert toegevoegd, plus vier extra akoestische nummers. Deze zijn zelfs niet vertoond in de bioscoop, toen de concertfilm daar te zien was.

Ook als je geen kaartjes hebt weten te bemachtigen voor het concert van de wereldster op 4, 5 of 6 juli in de Johan Cruijf ArenA, wordt dat dus meezingen!


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.