5x Films op Netflix die je iets leren over liefde

Sommige films blijven je bij. Zo ook deze meesterwerken. Deze vijf films op Netflix bieden een bijzondere kijk op het thema liefde.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Een grandioze mix van sciencefiction, drama en komedie: Eternal Sunshine of the Spotless Mind laat zich niet in één genre vangen. Deze film vertelt het verhaal van Joe (Jim Carry) die na een breuk met zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) een bedrijf inhuurt om haar uit zijn geheugen te wissen. Terwijl de technici hun werk doen, beleeft hij al hun herinneringen opnieuw.

Deze film van de veelgeprezen regisseur Michel Gondry, is een visueel meesterwerk. Dankzij de sprongen in de tijdlijn en de samensmelting tussen realiteit en herinnering, waan je je soms in een droom. Maar boven alles is Eternal Sunshine of the Spotless Mind een raak liefdesverhaal, dat laat zien hoe dierbaar en kwetsbaar onze relaties zijn.

Bekijk nu de trailer of ga direct naar deze film op Netflix.

2. Marriage Story (2019)

Een stel gaat scheiden. Ze hebben een redelijk amicale breuk. Dan besluit zij in California te settelen, terwijl hij in New York blijft. Allebei wensen ze de voogdij over hun zoon te behouden. Voeg wat gehaaide advocaten aan het scenario toe en je komt uit op een drama als Marriage Story.

De film geeft prachtig weer hoe liefde tussen mensen kan veranderen en hoe gezinsleden in scheiding tegen elkaar uit worden gespeeld. Maar ook hoe men ondanks alles een familie kan blijven en elkaar op een nieuwe manier kan gaan waarderen. Marriage Story staat op Netflix en is een verhaal over een complexe liefde, met briljant acteerspel van Scarlett Johansson en Adam Driver.

Bekijk nu de trailer of ga direct naar deze film op Netflix.

3. Last Night (2010)

Wat telt als vreemdgaan: betekenisloze seks met een collega of stiekeme gevoelens voor een ex-geliefde? Last Night onderzoekt thema’s als lust, liefde en overspel. Maar ook raakt het onderwerpen als eenzaamheid en de ‘quarter-life crisis’ aan.

De hoofdrollen worden vertolkt door Keira Knightley en Sam Worthington. Vooral Knightley weet te ontroeren, als de vastgelopen schrijfster die plotseling geconfronteerd wordt met haar eigen gevoelens.

Bekijk nu de trailer of ga direct naar deze film op Netflix.

4. Blue Jay (2016)

Een prachtige visuele beleving. Blue Jay is volledig zwartwit. Dit past ook wel bij het thema: twee high school sweethearts komen elkaar na jaren weer tegen en duiken terug in hun gezamenlijk verleden. Daar blijkt behalve liefde, ook veel pijn te zitten.

Blue Jay is een bescheiden, maar rake film. Het uitgangspunt is eenvoudig en de cast klein (3 mensen). Toch weet de film een complexe relatie neer te zetten, die laat zien hoe mensen een gebeurtenis verschillend kunnen beleven en het verleden met zich meedragen.

Bekijk nu de trailer of ga direct naar deze film op Netflix.

5. Call Me by Your Name (2017)

Een liefde hoeft niet voor eeuwig te duren om perfect te zijn. Dat laat Call Me by Your Name zien. Een zinderend liefdesdrama dat zich afspeelt in Italië, jaren 80. Een tienerjongen, Elio, wordt verliefd op een iets oudere student, Oliver, die tijdelijk bij zijn gezin inwoont.

De laatste scène – wanneer de credits beginnen te rollen – is hartverscheurend en herkenbaar voor iedereen die ooit liefdesverdriet heeft gehad.

Bekijk nu de trailer of ga direct naar deze film op Netflix.

Meer films ontdekken op Netflix? Kijk hier. Meer filmnieuws en -tips ontvangen? Schrijf je in voor onze appservice.