Deze populaire films over bekende muzikanten zijn nu te zien bij Pathé Thuis

Deze donderdag kunnen we eindelijk naar de bioscoop voor de biopic Elvis (2022). Dat wordt genieten van de hits van de legendarische Elvis Presley! Hij wordt vertolkt door Austin Butler, en dat is natuurlijk niet de eerste die in de huid van een bekende muzikant kroop. Diverse acteurs gingen hem voor en brachten verhalen van bijvoorbeeld Elton John, Johnny Cash en Freddie Mercury tot leven. In dit artikel vind je 5 populaire films over bekende muzikanten die je nú bij Pathé Thuis kunt kijken.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

5x Films over bekende muzikanten op Pathé Thuis

Voor iedereen die na (of voor) het zien van ‘Elvis’ zin heeft in nóg meer films over muzieklegendes heeft Pathé Thuis op haar site een collectie gemaakt. Hierin vind je naast biopics van bekende muzikanten ook andere populaire films over muziek, zoals Lady Gaga en Bradley Coopers A Star is Born (2018), die je bij HBO Max en tevens hier op Pathé Thuis kijkt. Of duik in de liedjes van The Beatles in de komedie Yesterday (2019). Hieronder vind je daarnaast 5 films over bekende muzikanten die je nu op Pathé Thuis streamt.

5. Walk the Line (2005)

In Walk the Line draait het om de vroege jaren van country-legende Johnny Cash (gespeeld door Joaquin Phoenix). De film zoomt vooral in op de liefdesrelatie die hij had met June Cartes (Reese Witherspoon). Zij is Johnny’s hele leven een grote inspiratiebron geweest, ondanks dat de twee heel lang niet samen konden zijn omdat ze met anderen getrouwd waren. Dit is een verhaal vol belangrijke thema’s, zoals de dood, liefde, verraad en geloof, tegen de achtergrond van de muziekscène uit de jaren 50. De film is naast Pathé Thuis ook te zien op Disney+.

4. Selena (1997)

Jennifer Lopez kroop in Selena in de huid van muzieksensatie Selena Quintanilla-Perez. In razendsnel tempo maakte deze Texaanse zangeres faam in Amerika en de rest van de wereld. De film volgt het leven van de zangeres en vertelt haar succesverhaal, dat uiteindelijk leidt tot haar veel te vroege dood.

3. Respect (2021)

Deze biopic draait om Aretha Franklin, vertolkt door Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls). Zij werd door Aretha Franklin zelf, die tot haar dood nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de film, geselecteerd om de Queen of Soul te spelen. De biopic vertelt haar levensverhaal, van het moment dat ze als kind in het kerkkoor van haar vader zong tot haar tijden als internationale superster. De film is hiernaast ook te zien op Amazon Prime Video.

2. Rocketman (2019)

In Rocketman wordt het verhaal van Elton John naar het grote scherm gebracht. Niet alleen komen de liedjes van deze legendarische artiest voorbij, het verhaal is ook cinematografisch en visueel een echt spektakel. Een musical over de jonge, verlegen Reginald Dwight die uitgroeit tot een wereldberoemde superster, met Taron Egerton (Kingsman) als Elton John.

1. Bohemian Rhapsody (2018)

In dit lijstje mag Bohemian Rhapsody natuurlijk niet ontbreken. De film over Freddie Mercury sleepte vier Oscars in de wacht. Rami Malek (No Time to Die, Papillon) brengt op grandioze wijze het verhaal van Queen’s leadzanger tot leven. Van de stormachtige opkomst van de band tot het legendarische optreden tijdens Live Aid; de film is een muzikale ode aan Queen én Mercury. Je kunt hem naast Pathé Thuis ook hier op Disney+ kijken en tevens is hij momenteel op Netflix te zien.

Films over muzikanten op andere streamingdiensten

In dit artikel hebben we vijf absolute topfilms over bekende muzikanten uitgelicht, die allemaal op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te vinden zijn. Meer films over muziek of muzikanten zien? Daarvoor kun je uiteraard ook op andere streamingdiensten terecht.

Op Videoland kijk je bijvoorbeeld naar Whiplash (2014), over jazzdrummer Andrew Neiman (Miles Tiller). J.K. Simmons won een Oscar voor zijn bijrol in deze film. 8 Mile (2002), met Eminem in de hoofdrol, kun je kijken op Netflix. En op HBO Max vind je In The Heights (2021), de nieuwe musical van de makers van Hamilton.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Naast de berichtgeving op onze website, kun je ook via je mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films en series. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media-kanalen. Ook kun je je aansluiten bij de Facebook-groep van Pathé Thuis-kijkers om kijktips uit te wisselen en het laatste nieuws te vinden.

Pathé Thuis 🍿

Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.