Deze 5 films over bruiloften moet je zien

Wat is er nou lekkerder dan wegzwijmelen bij een film die draait om de mooiste dag van je leven? Natuurlijk met een flinke scheut romantiek erin, maar het liefst ook met een vleugje humor. Maar er zijn zó ontzettend veel films over bruiloften gemaakt… Welke moet je nou kijken? Wij helpen je een handje en zetten vijf kijktips op een rijtje die momenteel allemaal te zien zijn via de streamingdiensten in Nederland.

Vijf kijktips voor trouwfilms op de streamingdiensten in Nederland

In het onderstaande lijstje vind je een aantal toffe kijktips voor films over trouwen die te kijken zijn op de streamingdiensten in Nederland. Bij elke titel vind je ook een van de beschikbare video on demand-platforms en een kijkknop. Daarnaast hebben we de trailer alvast voor je klaargezet, zodat je een beeld krijgt van waar de film om draait. Natuurlijk hebben we dat ook even bondig voor je genoteerd in een korte synopsis.

5. Crazy Rich Asians (2018) – Amazon Prime Video

Met maar liefst 190.000 stemmen op IMDb is dit zeker een van de grootste films omtrent bruiloften uit de afgelopen jaren te noemen. In deze hilarische romkom neemt Nick een vriendin, Rachel, mee naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Het is daar pas dat zij erachter komt dat hij behoort tot een van de rijkste families van het land en daarnaast ook nog eens een uiterst gewilde vrijgezel is. Je streamt hem momenteel via Amazon Prime Video en Pathé Thuis.

4. Bridesmaids (2011) – SkyShowtime

Wie graag een filmpje huurt via Pathé Thuis, of onbeperkt kan streamen bij Netflix en SkyShowtime, moet zeker Bridesmaids eens opzoeken. Lilian gaat trouwen en zij vraagt haar beste vriendin Annie om haar getuige te zijn. Daarop doet zij, als vrijgezel die blut is en een puinhoop van een leven leidt, er alles aan om een waanzinnig vrijgezellenfeest en minstens net zo mooie bruiloft te verzorgen.

3. Marokkaanse Bruiloft (2022) – NLZIET

Houd je het liever dichter bij huis, dan is deze Nederlandstalige titel wellicht wat voor jou. Momenteel kijk je via NLZIET, Videoland, NPO Plus en Pathé Thuis naar Marokkaanse Bruiloft, een relatief nieuwe film van regisseur Johan Nijenhuis uit 2022. Het verhaal draait om Yasmine, een vrouw die ervan droomt om succesvol advocaat te worden. Ondertussen wil haar omgeving vooral dat ze snel de liefde vindt. Maar als er plotseling twee leuke mannen op haar pad komen, weet ze niet voor wie ze moet kiezen.

2. Bride Wars (2009) – Disney+

Liv en Emma zijn twee vriendinnen die er altijd voor elkaar zijn geweest. Maar dan raken ze plotsklaps allebei binnen een paar uur verloofd. Zij plannen hun huwelijken samen in het Plaza Hotel in New York, maar door een administratieve fout worden beide feesten op dezelfde dag geprikt. Vervolgens ontstaat er een strijd die al snel uitmondt in een ware bruidsoorlog… Onder andere te zien bij Disney+, Netflix, Pathé Thuis en Videoland op het moment van schrijven.

1. My Big Fat Greek Wedding (2002) – Pathé Thuis

Als we het over trouwfilms hebben, dan mogen we My Big Fat Greek Wedding natuurlijk niet overslaan. In 2002 werd deze film uitgebracht, waarna het vervolg in 2016 kwam en een derde deel zelfs vorig jaar. Alledrie deze titels zijn momenteel op TVOD-diensten als Pathé Thuis te zien. In de eerste film maken we kennis met de Griekse familie van Toula, waarin van vrouwen wordt verwacht dat ze trouwen met Griekse mannen en veel kinderen krijgen. Zelf heeft ze daar echter niet veel zin in. Maar als op een dag Ian het restaurant van haar vader binnenstapt, verandert alles.

Dompel jezelf onder in de bruiloften

Ben je door al het bovenstaande kijkmateriaal heen? Wees niet getreurd, want er is nog veel meer te zien. Als je gewoon ‘bruiloft’ of ‘wedding’ invult in de zoekbalk van je favoriete streamingdienst, dan staat er waarschijnlijk al snel een hele waslijst aan titels voor je klaar.

Stuur deze kijktips in ieder geval vooral door naar je vrienden of familieleden die binnenkort een bruiloft op de planning hebben staan. Op het moment dat zij de locatie, bruidsfotograaf, ringen, jurk en pak hebben geregeld, is er namelijk niets fijners dan naar de grote dag toe te leven door alvast lekker weg te dromen bij trouwfilms. Veel kijkplezier gewenst!


Afbeelding ter illustratie