5 minder bekende films om in 2024 naar uit te kijken

2024 wordt natuurlijk het jaar van Dune: Part Two, Deadpool 3 en Inside Out 2. Maar er zijn ook een hele hoop minder gehypte titels die eigenlijk niet op je kijklijstje mogen ontbreken. In dit artikel blikken we vooruit op het aankomende filmjaar en zetten we 5 minder bekende films die in de eerste paar maanden van 2024 verschijnen voor je op een rijtje.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

5x Films die in 2024 verschijnen

Er komen dit jaar een hele hoop grote en iets minder grote titels naar het witte doek. Wij hebben de 5 toppers voor je onder elkaar gezet om naar uit te kijken en vertellen je alles wat je moet weten over deze titels. Meer van het streamen dan van de bioscoop? We’ve got your back. We laten je namelijk ook weten waar je ze later naar alle waarschijnlijkheid kunt streamen in de toekomst.

5. Miller’s Girl (14 maart)

Jenna Ortega is niet van het kleine én grote scherm weg te denken in 2024. We kunnen haar acteerkunsten aanschouwen in Beetlejuice 2, zullen haar waarschijnlijk terugzien in seizoen 2 van Wednesday en kunnen van haar genieten in Miller’s Girl. In deze film schittert ze naast Martin Freeman als de getalenteerde studente Cairo Sweet. Als ze een schrijfopdracht ontvangt van haar charmante leraar Jonathan Miller, ontstaat er een bijzondere band die alle grenzen overschrijdt.

Streamen? In ieder geval op Pathé Thuis. Deze TVOD-streamingdienst biedt bioscoopfilms vaak als een van de eersten aan. Bekijk hier meer films met Jenna Ortega.

4. Arthur the King (21 maart)

Mark Wahlberg kruipt in de huid van atleet Michael in de nieuwe film Arthur the King. Hij heeft zich toegelegd op adventure races: een route afleggen en onderweg allerlei obstakels overwinnen. In een poging nóg verder te gaan, besluit hij aan een race in Zuid-Amerika deel te nemen. Als hij bezig is stuit hij op een gewonde zwerfhond, die hij Arthur the King doopt. Kunnen ze samen de finish bereiken? Deze film is gebaseerd op de autobiografie Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home.

Streamen? Waarschijnlijk op Amazon Prime Video. Bij deze streamingdienst kun je de eerste 30 dagen gratis kijken naar alle films en series.

3. Invasie (28 maart)

De Nederlandse romcoms vliegen je ook in 2024 om de oren, want we kunnen onder meer gaan uitkijken naar Verliefd op Bali. Ben je meer van de hardere titels? De regisseur van de succesvolle series Mocro Maffia en Het Gouden Uur komt in maart met een Nederlandse actiefilm. Het speelt zich af op Curaçao en Aruba, twee landen die uit het niets worden aangevallen door een dictatoriaal buurland. Drie jonge mariniers moeten het verschil maken.

Streamen? In ieder geval op Pathé Thuis. Bekijk hier alle Nederlandse films op de streamingdienst.

2. The Fall Guy (2 mei)

Ryan Gosling heeft in 2023 natuurlijk een uitstapje gemaakt naar het komediegenre met Barbie, maar is in 2024 weer terug met een actiefilm. Hij speelt een stuntman die een vermiste filmster moet opsporen en een samenzwering moet onthullen. De film komt van de regisseur van Deadpool 2 en de producer van John Wick en wordt omschreven als “een ode aan actiefilms”. Naast Ryan Gosling zie je ook grote acteurs als Emily Blunt en Aaron Taylor-Johnson terug.

Streamen? Waarschijnlijk op SkyShowtime. The Fall Guy wordt gedistribueerd door Universal Pictures en daarom is de kans erg groot dat we hem in de toekomst op deze streamingdienst kunnen bekijken.

1. IF (16 mei)

IF duikt in de wereld van de denkbeeldige vriendjes, oftewel de Imiginary Friends. Een meisje komt erachter dat ze ineens alle vergeten IF’s kan zien. Aan haar de taak om de denkbeeldige vriendjes weer te herenigen met de kinderen die ze verzonnen hebben. Deze film heeft een hoofdrol voor Ryan Reynolds en werd geregisseerd door John Krasinski (die achter de camera onder meer verantwoordelijk was voor A Quiet Place).

Streamen? Doe je waarschijnlijk in de toekomst op SkyShowtime. IF wordt gedistribueerd door Paramount Pictures en daarom verwachten we ook deze op SkyShowtime. 👉 Ga direct naar SkyShowtime.

En déze grote bioscoopfilms komen ook nog in 2024

We hebben hierboven natuurlijk slechts een greep uit de verwachte titels gegeven, maar in 2024 staat er nog veel meer moois op het programma. Hieronder vind je een overzicht met meer grote films die in de eerste paar maanden op het witte doek verschijnen.

TitelDatumStreamen in de toekomst
Priscilla4 januariPathé Thuis
Anyone But You4 januariSkyShowtime
Mean Girls11 januariSkyShowtime
Ferrari25 januariPrime Video
The Color Purple25 januariHBO Max
Argylle1 februariSkyShowtime
Verliefd op Bali1 februariCANAL+
Madame Web15 februariSkyShowtime
Bob Marley: One Love15 februariSkyShowtime
The Iron Claw15 februariPrime Video
Drive-Away Dolls22 februariSkyShowtime
Dune: Part Two29 februariHBO Max
Kung Fu Panda 420 maartSkyShowtime
Ghostbusters: Frozen Empire28 maartSkyShowtime
The First Omen11 aprilDisney+
Godzilla x Kong: The New Empire11 aprilHBO Max
Back to Black18 aprilCANAL+
Challengers24 aprilHBO Max
Civil War25 aprilPathé Thuis

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Er komen dus nog heel wat grote bioscoopfilms naar de streamingdiensten in 2024. Benieuwd welke populaire films afgelopen maand op de platforms zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Independent Films, The Searchers, Dutch FilmWorks, Universal Pictures en Paramount Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.