Inspiratie! 5x Filmreeksen die ideaal zijn voor een marathon

Je besteedt de laatste tijd waarschijnlijk veel meer tijd thuis dan je gewend bent. Om je filmavondjes op de bank wat leuker te maken: 5 toffe ideeën voor een marathon.

1. Shrek

Geen betere manier om lekker aan het dagelijks leven te ontsnappen, dan met de droge humor van Shrek en zijn vrienden. Deze filmreeks over de groene Ogre en zijn pratende ezel bestaat uit vier films, die je allemaal op Netflix kunt vinden. Heb je er nog niet genoeg van? De spin-off Puss in Boots is ook te streamen, evenals een aantal Shrekfilms met losse verhalen.

Aantal films: 4 (exclusief Puss in Boots)
Totale kijktijd: 386 minuten / circa 6,5 uur
Waar kijken: Netflix
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand

2. Harry Potter

Een magische avond gegarandeerd: op Amazon prime kun je alle 8 delen van Harry Potter streamen. Uren vol tovenaars, spreuken en de gekke bekken van Ron Weasley. Daar ben je wel wat avondjes zoet mee!

Aantal films: 8
Totale kijktijd: 1179 minuten / circa 19,5 uur
Waar kijken: Amazon Prime Video
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand

3. Twilight

Op Netflix kun je de vijf delen van de Twilight-saga bekijken. Deze filmserie over scholiere Bella die verliefd wordt op de vampier Edward, heeft heel wat tienerharten sneller doen kloppen. Zin in een avondje fantasy, romantiek en close-ups van een starende Robert Pattinson? Dan is dit je ding!

Aantal films: 5
Totale kijktijd: 605 minuten / circa 10 uur
Waar kijken: Netflix
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand

4. Pirates of the Caribbean

In 2003 verscheen Pirates of the Caribbean: The Curse of the Blackpearl. Een komische actiefilm gebaseerd op een Disney-attractie. Johnny Depp kroop in de rol van de grove, dronken piraat Captain Jack. En met succes, want de film kreeg nog 4 vervolgen! Je kunt alle vijf de films streamen op Disney+.

Aantal films: 5
Totale kijktijd: 727 minuten / circa 12 uur
Waar kijken: Disney+
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand

5. James Bond

De binge der binges: een James Bond-marathon. Deze serie telt inmiddels maar 25 films en ze zijn allemaal te kijken op Videoland. Genoeg voor dagen kijkplezier. Enjoy!

Aantal films: 24
Totale kijktijd: 3042 min / circa 2 dagen en 3 uur
Waar kijken: Videoland
TVOD te zien via: Pathé Thuis of Ziggo on Demand

Een verdere tip voor Corona quarantaine tijden: hier is ons overzicht van Feel-good Movies!