Nieuwe gratis film- en seriezender op tv: FilmBox is nu live in Nederland

Goed nieuws voor film- en serieliefhebbers met een een televisie-abonnement bij Canal Digitaal. Het bedrijf achter de streamingdienst Film1, SPI International, heeft namelijk een gratis film- en seriezender op kanaal 14 gelanceerd: FilmBox. Sinds 4 mei 2021 is de film- en seriezender te bekijken voor elke klant van Canal Digitaal.

Wat is de nieuwe gratis film- en seriezender FilmBox?

FilmBox is internationaal gezien alles behalve een onbekende naam. De zender is namelijk op het moment van schrijven al beschikbaar in 25 landen, waardoor ze wereldwijd 30 miljoen huishoudens bereiken. De Nederlandse markt is de eerste West-Europese markt die door de gratis film- en seriezender betreden wordt.

De introductie van FilmBox is een vernieuwende zet in het Nederlandse televisielandschap, omdat het het eerste filmkanaal in Nederland is die opgenomen wordt in het basispakket van een provider. Daarnaast zijn er geen reclame-onderbrekingen tijdens de films en series, wat het kijkgenot natuurlijk bevordert.

Sinds 4 mei 2021 is FilmBox live bij Canal Digitaal op kanaal 14

Vanaf 4 mei 2021 is het film- en serieaanbod van FilmBox beschikbaar voor elke televisie-abonnee van de provider Canal Digitaal. Er is geen online video on demand-platform aan het kanaal gekoppeld zoals dat bij Film1 wel het geval is, dus films en series kunnen enkel live op de zender bekeken worden.

Of andere televisie-aanbieders als Ziggo, KPN, etc. ook de zender FilmBox in hun basispakket op zullen gaan nemen, is op dit moment nog niet bekend. Vooralsnog is de zender enkel beschikbaar voor klanten van Canal Digitaal.

Films en series op FilmBox in mei 2021

FilmBox heeft een promotievideo gelanceerd voor het aanbod van films en series dat in mei op de streamingdienst te zien zal zijn. Zo zullen bijvoorbeeld nog deze maand een paar absolute toptitels worden vertoond, waaronder:

  • 10 Things We Should Do Before We Break Up (2020)
  • Ideal Home (2018)
  • Le Grand Bain (2018)
  • Unsane (2018)
  • Crypto (2019)

Daarnaast zal de populaire serie Narcos (2015-2017) zijn televisiedebuut in Nederland maken op FilmBox. Alledrie de seizoenen van de serie zullen te zien zijn op het televisiekanaal, waarna ook het vierde seizoen (onder de titel Narcos: Mexico) bij FilmBox zal worden vertoond. Elke maandag worden twee uitzendingen direct achter elkaar uitgezonden worden, waarna op zondag een herhaling in het programma staat.

Speciale uitzendingen per weekdag

FilmBox zal speciale uitzendingen hebben per dag van de week. Zo wordt elke maandag de Film van de Week uitgezonden, wat in mei Ideal Home (10 mei), Le Grand Bain (17 mei), Crypto (24 mei) en 10 Things We Should Do Before We Break Up (31 mei) zullen zijn, elk om 20:30 uur.

Verder wordt in het schema op vrijdagavond een horrorblok ingebouwd, waarin 2-3 horrorfilms op een rij vertoond worden. Het weekend biedt ruimte voor klassiekers (“oud maar goud“) en kinderfilms worden op het programma gezet op woensdagen en in het weekend.