Woensdag Wensfilm – Nieuw op Film1

Streamingdienst Film1, ook bekend als The Home of Good Movies heeft in juli een gloednieuw concept geïntroduceerd voor haar volgers en abonnees: de Woensdag Wensfilm! Gebruikers kunnen door te stemmen op de Facebook pagina van de streamingdienst zelf kiezen welke film op de eerste woensdag van de volgende maand zal worden getoond op de lineaire zender Film1 Première. Daarnaast worden alledrie de films enige tijd hierna gelanceerd op de on demand service van Film1.

Stemmen voor de Woensdag Wensfilm via de Facebook pagina van Film1

Je kunt nu stemmen op de eerste Woensdag Wensfilm van de Film1. Door naar de vastgepinde post op de Facebook pagina van de streamingdienst te gaan, kun je je stem uitbrengen. Op 1 augustus 2020 sluit de poll en op woensdag 5 augustus om 20:30 uur zal de film gelanceerd worden op het kanaal Film1 Première. Vervolgens zullen op een later (nader te bepalen) moment alledrie de films online worden gezet op het video on demand-platform van de streamingdienst.

3x Woensdag Wensfilm van augustus

Men kan kiezen tussen de volgende drie wensfilms voor de maand augustus. Let op dat je bijtijds stemt, want de poll sluit op zaterdag 1 augustus!

1. Snatch (2000)

Turkish en zijn vriend Tommy worden door de beruchte Brick Top in de wereld van de wedstrijdmanipulatie getrokken. De zaken worden gecompliceerd als de bokser die ze klaar hadden staan wordt verslagen door Mickey, een ‘pikey’ (jargon voor een Ierse zigeuner). Ze proberen Mickey dan te overtuigen om niet alleen voor hen te vechten, maar ook voor hen te verliezen. Terwijl dit alles gaande is, vindt er een enorme diamantroof plaats en komt er een heel aantal bontgekleurde personages in het verhaal, waaronder ‘Cousin Avi’, ‘Boris The Blade’, ‘Franky Four Fingers’ en ‘Bullet Tooth Tony’. Het gaat van kwaad tot erger, want het gaat allemaal om het geld, de geweren en de verdomde hond.

Titel: Snatch
Jaar: 2000
Duur: 1 uur en 44 minuten
Categorie: Komedie, Misdaad
Regisseur: Guy Ritchie
Schrijver: Guy Ritchie
Cast: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro
IMDb: 8.3 uit 762,364 stemmen

2. Ghostbusters (1984)

Peter Venkman, Ray Stantz en Egon Spengler werken op Columbia University, waar ze zich verdiepen in het paranormale en rommelen met vele onethische experimenten op hun studenten. Als ze van de universiteit worden geschopt, begrijpen ze het paranormale pas echt en gaan ze zelf aan de slag. Onder de nieuwe bedrijfsnaam ‘Ghostbusters’ en wonend in het oude brandweerkazernegebouw waar ze uit werken, worden ze opgeroepen om New York City te ontdoen van het paranormale fenomeen naar ieders wens. Ze halen de nationale pers, maar de media meldt dat de Ghostbusters de oorzaak zijn van dit alles. Nadat ze in de gevangenis gegooid zijn door de EPA, roept de burgemeester hen op om te helpen de stad te redden. Een lang dode Gozer aanbidder (Evo Shandor) richtte een flatgebouw in de binnenstad op dat de oorzaak is van alle paranormale activiteiten. Ze komen erachter dat het gebouw de oude Hettitische god Gozer zou kunnen doen herrijzen en een einde zou kunnen maken aan de hele mensheid. “Who you gonna call? Ghostbusters!”

Titel: Ghostbusters
Jaar: 1984
Duur: 1 uur en 45 minuten
Categorie: Komedie, Actie, Fantasy
Regisseur: Ivan Reitman
Schrijvers: Dan Aykroyd, Harold Ramis
Cast: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver
IMDb: 7.8 uit 345,076 stemmen

3. The Opposite of Sex (1997)

Een 16-jarig meisje bezoekt haar homoseksuele halfbroer en verleidt uiteindelijk zijn vriendje, waardoor ze hun hele leven in de war gooit.

Titel: The Opposite of Sex
Jaar: 1997
Duur: 1 uur en 45 minuten
Categorie: Komedie, Drama, Romantiek
Regisseur: Don Roos
Schrijver: Don Roos
Cast: Christina Ricci, Martin Donovan, Lisa Kudrow
IMDb: 6.3 uit 19,736 stemmen

Meer informatie over de streamingdienst

Aangezien het aanbod van Film1 constant vernieuwd wordt, vind je op Streamwijzer een up-to-date lijst van het volledige aanbod van de streamingdienst. Verder is hier ook meer informatie over Film1 te vinden, zodat je weet hoeveel een abonnement bij jouw TV-aanbieder kost en hoe je dit kunt activeren na je bestelling.