Woensdag Wensfilm van Film1 | September 2020

Streamingdienst Film1, bekend van de slogan Altijd Een Goede Film lanceert deze maand weer de Woensdag Wensfilm! Gebruikers kunnen door te stemmen op de Facebook pagina van de streamingdienst zelf kiezen welke film op de eerste woensdag van de volgende maand zal worden getoond op de lineaire zender Film1 Première. Daarnaast worden alledrie de films enige tijd hierna gelanceerd op de on demand service van Film1.

Stemmen voor de Woensdag Wensfilm via de Facebook pagina van Film1

Je kunt nu stemmen op de eerste Woensdag Wensfilm van de Film1. Door naar de vastgepinde post op de Facebook pagina van de streamingdienst te gaan, kun je je stem uitbrengen. Op 6 september 2020 sluit de poll en op woensdag 9 september om 20:30 uur zal de film gelanceerd worden op het kanaal Film1 Première. Vervolgens zullen op een later (nader te bepalen) moment alledrie de films online worden gezet op het video on demand-platform van de streamingdienst.

3x Woensdag Wensfilm van september 2020

Men kan kiezen tussen de volgende drie wensfilms voor de maand september. Let op dat je bijtijds stemt, want de poll sluit op zaterdag 6 september!

1. Fisher King (1991)

Na het horen van een populaire DJ rail tegen yuppies, voert een gek een bloedbad uit in een populaire New Yorkse bar. Ontmoedigd en berouwvol sluit de DJ een vriendschap met Parry, een voormalige professor die ongeschonden en vervolgens dakloos werd nadat hij getuige was van de gewelddadige dood van zijn vrouw in de bar. De DJ zoekt verlossing door Parry te helpen in zijn zoektocht naar een item waarvan hij gelooft dat het de Heilige Graal is en om het hart van de vrouw die hij liefheeft te winnen.

Titel: Fisher King
Jaar: 1991
Duur: 2 uur en 17 minuten
Categorie:
Komedie, Drama, Fantasy
Regisseur:
Terry Gilliam
Schrijver:
Richard LaGravenese
Cast:
Jeff Bridges, Robin Williams, Adam Bryant
IMDb:
7.5 uit 77,647 stemmen

2. Spanglish (2004)

Flor Moreno, een onvermogende alleenstaande moeder, emigreert vanuit Mexico naar Los Angeles in de hoop een beter leven te creëren voor haar twaalfjarige dochter Cristina. Echter, na het binnenhalen van een baan als huishoudster voor de relaxte gourmetkok, John Clasky, en zijn welgestelde familie, zal Flor tegen een ontmoedigende taalbarrière aanlopen, en Deborah, John’s onrustige vrouw. Beetje bij beetje, terwijl Flor worstelt om opnieuw te beginnen en natuurlijk Engels te leren, zal een onvermijdelijke culturele botsing op de loer liggen. Bovendien begint een ontluikende romantische genegenheid het over te nemen. Zullen John en Flor ooit de taalkundige kloof overbruggen?

Titel: Spanglish
Jaar: 2004
Duur: 2 uur en 11 minuten
Categorie: Komedie, Drama, Romantiek
Regisseur: James L. Brooks
Schrijver: James L. Brooks
Cast: Adam Sandler, Téa Leoni, Paz Vega
IMDb: 6.4 uit 77,388 stemmen

3. Close Encounters of the Third Kind (1977)

Roy Neary, een elektrische lijnwerker, kijkt toe hoe zijn rustige en alledaagse leven op zijn kop wordt gezet na een nauwe ontmoeting met een UFO.

Titel: Close Encounters of the Third Kind
Jaar: 1977
Duur: 2 uur en 18 minuten
Categorie: Drama, Sci-Fi
Regisseur: Steven Spielberg
Schrijver: Steven Spielberg
Cast: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr
IMDb: 7.6 uit 180,019 stemmen

Meer informatie over de streamingdienst

Aangezien het aanbod van Film1 constant vernieuwd wordt, vind je op Streamwijzer een up-to-date lijst van het volledige aanbod van de streamingdienst. Verder is hier ook meer informatie over Film1 te vinden, zodat je weet hoeveel een abonnement bij jouw TV-aanbieder kost en hoe je dit kunt activeren na je bestelling.