Deze 3 intrigerende westerns op Film1 moet je gezien hebben

Django Unchained (2012) is één van de beste westerns aller tijden en scoort op IMDb een 8,4 uit bijna 1,5 miljoen stemmen. Naast het feit dat de film hier bij Film1 te streamen is, is hij echter ook bij Netflix en Videoland te zien. Maar er zijn ook een paar films in dit genre op Film1 die momenteel enkel op dat video on demand-platform te zien zijn en niet op andere SVOD-diensten als Disney+ en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je 3 kijktips voor intrigerende westerns die je alleen bij Film1, de streamingdienst die bekend staat onder het motto Altijd Een Goede Film, kunt kijken.

3x Kijktips voor intrigerende westerns op Film1

1. The Salvation (2014)

In 2014 werd er een enorme sterrencast verzameld om een splinternieuwe western te produceren onder de titel The Salvation. Een spannend verhaal met een flinke dosis actie wordt op het witte doek gebracht met gezichten als Mads Mikkelsen, Eva Green en Jeffrey Dean Morgan. De redactie van Film1 merkt deze film zelfs aan als één van hun favorieten en vermeldt erbij: “De Denen geven de western zijn klassieke vorm terug in deze meedogenloze en krachtige vertelling.”

Verhaal en details

1871, kolonisten uit heel Europa trekken naar Amerika op zoek naar een beter leven. Wanneer Jon, een Deense pionier, de moordenaar van zijn gezin doodt, zetten de beruchte kolonel Delarue en zijn bende een prijs op zijn hoofd. Verstoten door de gemeenschap moet Jon de outlaws alleen zien te trotseren, waardoor hij genoodzaakt is zijn leven van vredige kolonist op te geven voor dat van een onverschrokken strijder.

TitelThe Salvation
Jaar2014
Duur1 uur en 32 minuten
CategorieActie, Drama, Thriller, Western
RegisseurKristian Levring
CastMads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan, Eric Cantona, Mikael Persbrandt, Douglas Henshall, Michael Raymond-James, Jonathan Pryce, Nanna Øland Fabricius
IMDb6,7 uit 38.000 stemmen

2. Big Kill (2018)

Een minder bekende film, maar ook zeker een titel die het waard is om een kijkje bij te nemen. De hoofdrolspelers kun je onder andere kennen als Kyle Anderson in Last Man Standing (Christoph Sanders), Monfriez in Courage Under Fire (Lou Diamond Phillips) en Officer Alex Shaw in Speed 2: Cruise Control (Jason Patric). Een verhaal met een moorddadige predikant, een afspraak met het lot en excentrieke gokkers… Wat wil je nog meer?

Verhaal en details

Een stadse accountant uit Philadelphia arriveert in een dorp uit het Wilde Westen. Hij maakt er kennis met twee excentrieke gokkers die op de vlucht zijn. Een moorddadige predikant voegt zich bij hen. Alle vier hebben ze een afspraak met het lot in een ooit snelgroeiend stadje dat failliet is gegaan en Big Kill heet.

TitelBig Kill
Jaar2019
Duur2 uur en 6 minuten
CategorieActie, Western
RegisseurScott Martin
CastLou Diamond Phillips, Jason Patric, Christoph Sanders, Scott Martin, Clint Glenn Hummel, K.C. Clyde, Stephanie Beran, Elizabeth McLaughlin, Danny Trejo
IMDb5,3 uit 1.200 stemmen

3. Never Grow Old (2019)

De meest recente film uit dit rijtje stamt uit 2019, slechts twee jaar geleden. Toen werd onder de regie van Ivan Kavanagh de film Never Grow Old uitgebracht met in de hoofdrollen Emile Hirsch, John Cusack en Déborah François. Dit sinistere verhaal draait om de morele afwegingen van een begrafenisondernemer in Garlow. Een welkome toevoeging aan dit rijtje voor wie gek is op westerns.

Verhaal en details

Losbandigheid. Hebzucht. Moord. Welkom in Garlow. De eens zo vredige grensstad wordt nu geterroriseerd door een gewelddadige bende. Begrafenisondernemer Patrick Tate moet kiezen tussen het bloedgeld dat hij verdient om de slachtoffers van de moordenaars te begraven en de bedreigingen waarmee hij en zijn familie worden geconfronteerd in deze intense western.

TitelNever Grow Old
Jaar2019
Duur1 uur en 40 minuten
CategorieDrama, Western
RegisseurIvan Kavanagh
CastEmile Hirsch, John Cusack, Déborah François, Danny Webb, Tim Ahern, Blake Berris, Sam Louwyck, Camille Pistone, Anne Coesens
IMDb5,9 uit 3.600 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.


Synopsissen: Film1