Film1 sluit overeenkomsten met filmdistributeurs voor vijftig nieuwe topfilms

Streamingdienst Film1 is de laatste tijd flink aan het investeren in nieuwe topfilms. Onder de nieuwe slogan van de streamingdienst—Altijd Een Goede Film—heeft het video on demand-platform besloten ruim vijftig nieuwe toptitels aan te komen door overeenkomsten te sluiten met de bekende filmdistributeurs September Film, Belga Films en Entertainment One. Hierdoor wordt binnenkort naast de eerdere komst van Oscar-winnaar Parasite ook een aantal hoog beoordeelde films als Green Book, Bombshell, The Gentlemen and Knives Out op de streamingdienst verwacht.

Film1’s uitgangspunt: altijd een goede film

In de zomer van 2019 was de berichtgeving omtrent Film1 tumultueus, waarna uiteindelijk bleek dat het video on demand-platform met lineaire televisiekanalen zou worden overgenomen door SPI International. Inmiddels is het een jaar later en kunnen we evalueren wat de overname van het platform heeft betekend voor de kijker.

De nieuwe weg die de streamingdienst in wist te slaan, bleek er één te zijn met een expliciete focus op kwaliteitscontent. Zo leerden we de nieuwe slogan “Altijd Een Goede Film” kennen, wat ook duidelijk doorschemert in de nieuwe overeenkomsten met September Film, Belga Films en Entertainment One. Stuk voor stuk hebben deze filmdistributeurs een grote catalogus aan toptitels beschikbaar, waardoor Film1 in de komende maanden maar liefst vijftig films in het kader van Altijd Een Goede Film op de lineaire kanalen zal tonen en vervolgens toe zal voegen aan het video on demand-aanbod.

September Film

Filmdistributeur September Film weet het grootste aandeel van nieuwe titels in te brengen. Maar liefst 37 films van deze maatschappij vinden in de komende maanden hun weg naar de Nederlandse streamingdienst.

De meest spraakmakende titel is zonder enige twijfel de Koreaanse thriller Parasite, vorig jaar de grote winnaar bij de Academy Awards met maar liefst vier Oscars. Als eerste niet-Engelstalig film ooit wist Parasite zelfs de Oscar voor Beste Film in de wacht te slepen. De film concentreert zich op de parasitaire relatie tussen de rijke familie Park en de arme Kim-clan. Maar niemand is veilig voor de gevaren van hebzucht.

Jeroen Bergman, Managing Director van Film1, laat weten verheugd te zijn om de meest spraakmakende film van 2019 voor het eerst naar het Nederlandse TV-publiek te brengen. “We werken er voortdurend aan om ons contentaanbod uit te breiden door versterkte samenwerkingen met grote distributeurs, met ook een focus op Nederlandse filmdistributeurs. Met bijna duizend titels onder licentie, zijn we in staat om een ​​opmerkelijke selectie films aan te bieden, zowel op onze kanalen als op onze On Demand service, zodat onze kijkers altijd een goede film kunnen vinden om naar te kijken.”

Belga Films en Entertainment One

Door aanvullende samenwerkingen met filmdistributeurs Belga Films en Entertainment One, komen er nog eens dertien extra nieuwe films naar het aanbod van Film1. Het gaat hier om een aantal recente Hollywoodhits als Knives Out (in oktober op Film1), Bombshell en The Gentlemen. Daarnaast weet ook de Oscar-winnaar van vorig jaar, Green Book, een plekje op de streamingdienst te bemachtigen.

Informatie over het aanbod en de kosten van Film1

Aangezien het aanbod van Film1 constant vernieuwd wordt, vind je op Streamwijzer een up-to-date lijst van het volledige aanbod van de streamingdienst. Verder is hier ook meer informatie over Film1 te vinden, zodat je weet hoeveel een abonnement bij jouw TV-aanbieder kost en hoe je dit kunt activeren na je bestelling.