3x Romantische films op Film1 om bij weg te zwijmelen

Vandaag is het tijd om helemaal weg te dromen voor de televisie bij een film met de meest prachtige vrouw of de knapste hunk. Streamingdienst Film1 biedt met de lijfspreuk Altijd Een Goede Film namelijk heel wat leuke kijktips aan, dus vandaag lichten we 3 romantische films op Film1 uit die absoluut het kijken waard zijn, waarvan een recente topfilm, een film van Nederlandse bodem en een kijktip voor dit moment.

3x Romantische films op Film1

De laatste maanden heb je meerdere lijstjes met de beste films in een bepaalde categorie bij Film1 gevonden, waaronder keiharde actiefilms, de meest hilarische komediefilms en de leukste animatiefilms. In deze lijst vind je een recente topfilm (10 Things We Should Do Before We Break Up, 2020), een film van Nederlandse bodem (Komt Een Vrouw Bij De Dokter, 2009) en een kijktip voor dit moment (Samba, 2014) in de categorie van romantische films op Film1 om bij weg te zwijmelen.

  1. 10 Things We Should Do Before We Break Up (2020)
  2. Komt Een Vrouw Bij De Dokter (2009)
  3. Samba (2014)

1. 10 Things We Should Do Before We Break Up (2020)

10 Things We Should Do Before We Break Up
10 Things We Should Do Before We Break Up (2020)

Pas in 2020 is deze film uitgekomen, maar nu is hij al te streamen op Film1. Tussen de nieuwe releases op Film1 in januari 2021 was één van de nieuwste titels 10 Things We Should Do Before We Break Up, waarin twee compleet onbekenden een bucket list gaan afwerken om dingen die ze moeten doen voordat ze ooit uit elkaar gaan. Een onverwachte switch in hun relatie van een nacht zorgt echter voor veel hilarische bijzondere problemen.

Trailer

Verhaal en details

Op de avond dat de alleenstaande moeder Abigail (Christina Ricci) in een bar Ben (Hamish Linklater) ontmoet, komen ze allebei met een lijst met dingen die ze moeten doen mochten ze ooit uit elkaar gaan, wetende dat ze nooit een relatie zullen aangaan. Maar als de grap verandert in een onenightstand, met als gevolg dat Abigail zwanger raakt, wordt het een stuk ingewikkelder. Het onwaarschijnlijke paar probeert er vervolgens toch iets van te maken.

Titel: 10 Things We Should Do Before We Break Up
Jaar: 2020
Duur: 1 uur en 14 minuten
Categorie: Romantiek
Regisseur: Galt Niederhoffer
Schrijvers: Galt Niederhoffer
Cast: Christina Ricci, Hamish Linklater, Mia Sinclair Jenness
IMDb: 4.7 uit 647 stemmen

2. Komt Een Vrouw Bij De Dokter (2009)

Komt Een Vrouw Bij De Dokter
Komt Een Vrouw Bij De Dokter (2009)

Voor liefhebbers van films van Nederlandse bodem is Komt Een Vrouw Bij De Dokter uit 2009 een grote aanrader. De absolute top van de Nederlandse filmwereld heeft zich in deze titel samengevoegd, want Carice van Houten (internationaal bekend van Game of Thrones) en de geliefde Barry Atsma spelen samen met Anna Drijver (bekend van Undercover) in deze prachtige titel. Let op: zet de zakdoekjes klaar. Dit is namelijk met recht een tranentrekker te noemen. Zorg ook dat je je filmavond binnenkort inplant, want de film is tot en met 7 februari 2021 te zien op de streamingdienst en zal daarna plaats maken voor nieuwe toptitels in het aanbod van Film1.

Trailer

Verhaal en details

Stijn (Barry Atsma) heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en een mooie vrouw. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen (Carice van Houten) niet te weten. Maar dan krijgt Carmen borstkanker en stort de wereld van Stijn in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar, hoe vreselijk moeilijk dat ook is en tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

Titel: Komt Een Vrouw Bij De Dokter
Jaar: 2009
Duur: 1 uur en 53 minuten
Categorie: Drama, Romantiek
Regisseur: Reinout Oerlemans
Schrijver: Mischa Alexander, Gert Embrechts Kluun
Cast: Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver
IMDb: 6.8 uit 5.200 stemmen

3. Samba (2014)

Samba
Samba (2014)

Sinds de lancering van de Franse serie Lupin op Netflix lijkt het alsof de populariteit van de acteur Omar Sy (eerder vooral bekend van Intouchables) naar ongekende hoogtes gestegen is. Veel mensen vragen zich af waar ze andere films met de Franse acteur bekijken kunnen, dus gelukkig hebben we hier een heerlijke kijktip voor je. De romantische komedie Samba uit 2014 was één van zijn andere bekende titels en is een zekere aanrader. De film is nu te bekijken op Film1.

Trailer

Verhaal en details

Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rotbaantje hem opwachtte. Alice is een manager uit het bedrijfsleven die net een burn-out heeft gehad. Samba doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen, terwijl Alice haar best doet haar leven weer op de rails te krijgen als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie. Beiden hebben moeite om los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. Al snel slaan de vonken over en weer. Maar ondertussen lijkt de kans groot dat Samba het land wordt uitgezet.

Titel: Samba
Jaar: 2014
Duur: 1 uur en 58 minuten
Categorie: Komedie, Drama, Romantiek
Regisseur: Olivier Nakache, Éric Toledano
Schrijver: Éric Toledano, Olivier Nakache, Delphine Coulin
Cast: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim
IMDb: 6.7 uit 15.000 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.