4x Recente topfilms op Film1

De laatste jaren is de ontwikkeling van technologie in de filmwereld in een stroomversnelling geraakt. Zo wordt de beeldkwaliteit van films beter en beter en is het mogelijk om steeds meer oogstrelende beelden op camera vast te leggen. Daarnaast zorgt CGI (Computer-Generated Imagery) voor nog veel meer mogelijkheden op het gebied van special effects. Streamingdienst Film1 heeft als missie om Altijd Een Goede Film aan te bieden, dus vandaag lichten we 4 recente films van topkwaliteit op Film1 uit die je absoluut aan je kijklijst toe zou moeten voegen.

4x Gloednieuwe films op Film1 van topkwaliteit

In het overzicht met nieuws en tips over Film1 vind je allerlei toffe kijktips die je kunt streamen op het video on demand-platform. Zo hebben we al eens de meest romantische films uitgelicht, maar kun je ook vinden wat de leukste Nederlandse films of misdaadfilms op de streamingdienst zijn. Vandaag vind je echter 4 recente en ijzersterke films die uit veel beoordelingen in de internationale filmdatabase IMDb met een goed cijfer beoordeeld worden.

  1. Parasite (2019)
  2. Knives Out (2019)
  3. Bombshell (2019)
  4. The Gentlemen (2019)

1. Parasite (2019)

Parasite
Parasite (2019)

De Oscarwinnende film Parasite wist tijdens de Academy Awards van 2019 als eerste niet-Engelstalige titel de Oscar voor Beste Film in de wacht de slepen. De streaming release is in Nederland exclusief verzorgd door Film1 en sinds 13 september 2020 is de Koreaanse film dan ook enkel op dit video on demand-platform te bewoderen.

Trailer

Verhaal en details

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Titel: Parasite / Gisaengchung
Jaar: 2019
Duur: 2 uur en 12 minuten
Categorie: Komedie, Drama, Thriller
Regisseur: Bong Joon Ho
Schrijvers: Bong Joon Ho, Jin-won Han
Cast: Kang-ho Song, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong
IMDb: 8.6 uit 555.000 stemmen

2. Knives Out (2019)

Knives Out
Knives Out (2019)

Liefhebbers van James Bond, opgelet! Daniel Craig, de huidige 007, speelt namelijk de hoofdrol in de gloednieuwe film Knives Out. De film wist uit bijna een half miljoen stemmen op IMDb een 7.9 te behalen en verzekert je van een lekker avondje met misdaad en actie, maar ook een flinke dosis humor. Kijken dus!

Trailer

Verhaal en details

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen.

Titel: Knives Out
Jaar: 2019
Duur: 2 uur en 10 minuten
Categorie: Komedie, Misdaad, Drama
Regisseur: Rian Johnson
Schrijver: Rian Johnson
Cast: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas
IMDb: 7.9 uit 455.000 stemmen

3. Bombshell (2019)

Bombshell
Bombshell (2019)

Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie en nog veel meer topacteurs spelen de hoofdrol in deze taboedoorbrekende film uit 2019. Film1 tipt deze film ook als redactiefavoriet op de streamingdienst en omschrijft Bombshell kort en bondig als volgt: “Een geweldige sterrencast brengt een groot schandaal uit het #metoo-tijdperk aan het licht.”

Trailer

Verhaal en details

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft: Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie. Met hoofdrollen voor Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie en John Lithgow.

Titel: Bombshell
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 49 minuten
Categorie: Biografie, Drama
Regisseur: Jay Roach
Schrijver: Charles Randolph
Cast: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie
IMDb: 6.8 uit 90.000 stemmen

4. The Gentlemen (2019)

The Gentlemen
The Gentlemen (2019)

Actie, misdaad en komedie zijn (bijna) altijd een gouden combinatie voor films die lekker weg kijken, maar als Matthew McConaughey in de cast wordt toegevoegd ben je verzekerd van een heerlijke kijkervaring. Kort geleden, in januari 2021, verscheen deze relatief nieuwe film uit 2019 pas online op een streamingdienst en ook deze streamingpremière werd exclusief door Film1 verzorgd.

Trailer

Verhaal en details

De Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey) heeft een zeer winstgevend marihuana-imperium opgebouwd in Londen. Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen krijgt Mickey te maken met complotten, intriges, omkoping en chantage in een poging alles van hem af te nemen.

Titel: The Gentlemen
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 53 minuten
Categorie: Actie, Komedie, Misdaad
Regisseur: Guy Ritchie
Schrijvers: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies
Cast: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery
IMDb: 7.8 uit 239.000 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.