4x Recente Winnaars van Oscar voor Beste Film op Film1

Streamingdienst Film1 onderscheidt zich met het motto Altijd Een Goede Film en heeft er dan ook een handje van om Oscar-winnaars aan het aanbod van het video on demand-platform toe te voegen. Daarom zetten we vandaag 4 recente winnaars van de Oscar voor Beste Film op Film1 in de schijnwerpers die jij nu aan je kijklijst toe kunt voegen.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films op Film1 kijken ✅

4x Recente winnaars van de Oscar voor Beste Film die je nu kunt kijken op Film1

In het overzicht met nieuws en tips over Film1 vind je allerlei toffe kijktips die je kunt streamen op het video on demand-platform van Film1. De laatste tijd vond je op Streamwijzer onder andere kijktips voor toffe recente films, maar ook spannende thrillers en fantastische animatiefilms. Vandaag delen we 4 winnaars van de Oscar voor Beste Film die de afgelopen 10 jaar met deze prijs beloond zijn.

  1. 12 Years a Slave (2013)
  2. Birdman (2014)
  3. Green Book (2018)
  4. Parasite (2019)

1. 12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave
12 Years a Slave (2013)

Maar liefst drie Oscars wist deze topfilm uit 2013 in de wacht te slepen tijdens de Academy Awards van 2014. De redactie van Film1 beschrijft de film als “een meedogenloze aanklacht tegen het onrecht van de slavenhandel” en wij willen daar graag aan toevoegen dat het een leerzame en film is die pijnlijk, maar ontzettend belangrijk is om te zien.

Trailer

Verhaal en details

In de 19e eeuw, voorafgaand aan de burgeroorlog, leeft de Afro-Amerikaanse violist en timmerman Solomon Northup als een vrij man met zijn gezin in New York. Hij wordt benaderd om te komen musiceren bij een reizend circus in Washington, maar deze goedbetaalde klus blijkt een gemene valstrik. Solomon wordt ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hier moet hij niet alleen vechten om te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van slaveneigenaar Epps. Twaalf jaar lang leeft Solomon in gevangenschap en onderdrukking.

Titel: 12 Years a Slave
Jaar: 2013
Duur: 2 uur en 14 minuten
Categorie: Biografie, Drama, Geschiedenis
Regisseur: Steve McQueen
Schrijvers: John Ridley, Solomon Northup
Cast: Chiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender
IMDb: 8.1 uit 645.000 stemmen

2. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

Birdman
Birdman (2014)

Sommige Oscar-winnaars voor Beste Film maken indruk door hun eigenaardige karakter, sommige door hun ijzersterke acteerwerk en sommige titels hebben fantastische cinematografie. De makers van Birdman hebben dit allemaal in één film verwerkt en wonnen zo 4 Oscars in 2015. Zo sta je tijdens de film meermaals versteld van de bizarre wendingen en de fantastische acteerkunsten van Michael Keaton, maar valt het ook op dat de film in één take opgenomen lijkt te zijn. Dat is iets wat we herkennen uit de latere film 1917, welke ook meermaals in de prijzen viel en 3 Oscars verdiende.

Trailer

Verhaal en details

Een aan lager wal geraakte acteur die ooit een iconische superheld speelde, probeert zijn carrière weer nieuw leven in te blazen met behulp van een Broadway-toneelstuk, gebaseerd op een verhaal van Raymond Carver. Zijn plan komt echter in gevaar door het enorme ego van zijn hoofdrolspeler. Daarnaast heeft hij ook nog eens zorgen binnen de familie, wat het geheel er niet veel makkelijker op maakt.

Titel: Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
Jaar: 2014
Duur: 1 uur en 59 minuten
Categorie: Komedie, Drama
Regisseur: Alejandro G. Iñárritu
Schrijvers: Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris
Cast: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton
IMDb: 7.7 uit 584.000 stemmen

3. Green Book (2018)

Green Book
Green Book (2018)

Tijdens de Academy Awards van 2019 ging de inspirerende en indrukwekkende film Green Book er met het gouden beeldje voor Beste Film vandoor. De film was eerder te streamen op Amazon Prime Video, maar heeft inmiddels een overstap gemaakt naar Film1 en is dan ook op het moment van schrijven alleen op deze SVOD-dienst online te bekijken.

Trailer

Verhaal en details

Wanneer pianist Don Shirley (Mahershala Ali) in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip (Viggo Mortensen), een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte vormen van menselijkheid en een volle dosis humor.

Titel: Green Book
Jaar: 2018
Duur: 2 uur en 10 minuten
Categorie: Biografie, Komedie, Drama
Regisseur: Peter Farrelly
Schrijvers: Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie, Peter Farrelly
Cast: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
IMDb: 8.2 uit 388.000 stemmen

4. Parasite (2019)

Parasite
Parasite (2019)

De veelbesproken film Parasite won in 2020 als allereerste niet-Engelstalige titel de Oscar voor Beste Film. De streaming release is in Nederland exclusief verzorgd door Film1 en sinds 13 september 2020 is de Koreaanse film dan ook enkel op dit video on demand-platform te bewonderen.

Trailer

Verhaal en details

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Titel: Parasite / Gisaengchung
Jaar: 2019
Duur: 2 uur en 12 minuten
Categorie: Komedie, Drama, Thriller
Regisseur: Bong Joon Ho
Schrijvers: Bong Joon Ho, Jin-won Han
Cast: Kang-ho Song, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong
IMDb: 8.6 uit 555.000 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.