Film1 op TV: zo kun je via de televisie kijken!

Het is heel eenvoudig om via je TV naar Film1 te kijken. In dit artikel leggen we alle mogelijke opties uit om Film1 op TV te kijken. Op deze manier kun je op groot scherm van het volledige Film1 aanbod in Nederland genieten. De meestgebruikte methodes die we zullen bespreken om films en series op Film1 via de televisie te streamen zijn de volgende:

Download de app voor Film1 op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Film1 te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Mocht je televisie in de app store voor Nederland niet de app hebben om naar de films en series op Film1 te kijken, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

Stream Film1 via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Film1 applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

Download de Film1 applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 heeft een speciale app voor Film1, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem.

Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Film1 via de televisie te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Film1 te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Film1 website op, log in bij je account en begin met streamen.

Gebruik de set-top box van je aanbieder

Wat je hiervoor nodig hebt, is een Film1-abonnement via je TV-aanbieder, een set-top box (mag ook een interactieve CI+ module zijn) en een TV-aanbieder die Film1 On Demand ondersteunt. Op dit moment kan dit bij Ziggo, KPN, XS4ALL, Tele2, T-Mobile, Online, Telfort en Plinq. Bij elke TV-aanbieder geldt dat je het kunt navragen bij je provider als je niet zeker weet of jouw set-top box of CI+ module wel geschikt zijn voor het bekijken van Film1.

Per aanbieder en set-top box verschilt de manier om films te bekijken. Bij de meeste providers kom je via de Menu-knop of rode knop van je afstandsbediening bij de films van Film1 terecht, maar je kunt altijd je TV-aanbieder om hulp vragen hierbij.

Verder is de Mediabox van Ziggo een veelgebruikt instrument. Hierbij ga je met je afstandsbediening naar On Demand, vervolgens naar Aanbieders en ten slotte kies je voor Film1.

Bekijk als Ziggo klant Film1 via kanaal 105

Ben je abonnee bij Ziggo? Dan kun je via kanaal 105 op je televisie het hele aanbod van Film1 bekijken. Hiervoor moet je wel een Ziggo Mediabox XL / Horizon Mediabox hebben en moet je de box eenmalig online activeren en koppelen aan je Film1 account. Dat doe je als volgt.

  1. Ga naar kanaal 105 op je televisie
  2. Start het afspelen van een willekeurige film
  3. Bekijk de activatiecode die in beeld komt en schrijf deze op
  4. Ga naar de activatiepagina van Film1
  5. Kies voor TV-aanbieder Ziggo
  6. Log in met je accountgegevens van Ziggo
  7. Klik op de categorie Mediabox / Playstation
  8. Vul de activatiecode in die je eerder hebt opgeschreven
  9. Klik op Verstuur