3x De leukste Nederlandse films op Film1

Film1 profileert zich met de quote Altijd Een Goede Film en op Streamwijzer hebben we besloten een paar van de beste films per categorie uit te lichten. In dit artikel vind je de 3 leukste Nederlandse films op Film1 van dit moment!

3x Nederlandse films op Film1

We maakten jullie al klaar voor een lekker avondje griezelen op de bank met spannende horrorfilms op Film1, maar hebben ook lijstjes gepubliceerd met misdaadfilms, thrillers en animatiefilms op de streamingdienst. In ons overzicht van Nederlandse films op Film1 vind je vandaag de recente film Vals (2019), de klassieker Liever Verliefd (2003) en de redactiefavoriet Bro’s Before Ho’s (2013).

1. Vals (2019) – Recent

Vals
Vals (2019)

Film1 opereert onder de slogan Altijd Een Goede Film en serveert daarom ook vaak recente topfilms aan haar abonnees. Zo is de film Vals, gebaseerd op het populaire tienerboek van Mel Wallis de Vries, op dit moment te bekijken op het video on demand-platform. Dit spannende verhaal in een nieuw jasje is absoluut een film die de liefhebber van Nederlandstalige titels gezien moet hebben.

Trailer

Verhaal en details

De vriendinnen Kim, Abby, Feline en nieuwkomer Pippa besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik. Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender. Weten de meiden eigenlijk wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

Titel: Vals
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 37 minuten
Categorie: Thriller
Regisseur: Dennis Bots
Schrijvers: Alexandra Penrhyn Lowe, Tjebbo Penning
Cast: Romy Gevers, Abbey Hoes, Olivia Lonsdale
IMDb: 5.0 uit 421 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

2. Liever Verliefd (2003) – Klassieker

Liever Verliefd
Liever Verliefd (2003)

Een film met Miryanna, Chris Zegers, en Romijn Conen uit 2003 kunnen we inmiddels prima onder de Hollandse klassiekers scharen. Deze zalige Nederlandse film is er één die je natuurlijk gezien moet hebben. Bekijk hieronder de trailer en het verhaal en geniet van de film op Film1.

Trailer

Verhaal en details

Anna (Miryanna van Reeden) wordt op vakantie hopeloos verliefd op Dirk, een Belg die haar na drie weken ineens vertelt dat hij getrouwd is. Dan heeft ze het gehad, geen mannen meer! Tot ze Sander (Romijn Conen) ontmoet. Een hele gevoelige en serieuze jongen die ze wel erg leuk vindt. Maar Rob (Chris Zegers) is ook leuk en die ontmoet ze doordat hij met een verbouwing per ongeluk een rondvliegende engel op haar hoofd laat vallen. Samen vormen ze de perfecte man: Rob voor de klusjes in huis en de goede seks en Sander voor de romantiek en de goede gesprekken. Wat Anna alleen niet weet is dat Rob en Sander huisgenoten zijn.

Titel: Liever Verliefd
Jaar: 2003
Duur: 1 uur en 27 minuten
Categorie: Komedie, Romantiek
Regisseur: Pim van Hoeve
Schrijvers: Don Bohlinger, Pim van Hoeve
Cast: Miryanna van Reeden, Chris Zegers, Romijn Conen
IMDb: 5.9 uit 1,139 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

3. Bro’s Before Ho’s (2013) – Redactiefavoriet

Bro's Before Ho's
Bro’s Before Ho’s (2013)

Is dit één van de allerbeste Nederlandse komedies van de afgelopen decennia? Velen zijn het hierin eens met de redactie van Film1, want de film werd zowel uitstekend op sociale media ontvangen als getipt als redactiefavoriet op het video on demand-platform. De bloedmooie en uiterst getalenteerde Sylvia Hoeks stal de harten van de kijkers, terwijl het hilarische kwartet van Tim Haars, Henry van Loon, Daniël Arends en Jennifer Hofman voor een extra portie vermaak zorgt. Een absolute kijktip.

Trailer

Verhaal en details

Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen. Dat is het leven van videotheekmedewerker Max (Tim Haars) en zijn geadopteerde broer Jules (Daniël Arends), tevens beste vriend. Samen hebben ze een pact: ze willen nooit een relatie want dat is te veel gezeik. Zij leven het leven waar elke man van droomt, totdat ze allebei verliefd worden op Anna (Sylvia Hoeks).

Titel: Bro’s Before Ho’s
Jaar: 2013
Duur: 1 uur en 27 minuten
Categorie: Komedie
Regisseur: Steffen Haars, Flip Van der Kuil
Schrijvers: Steffen Haars, Flip Van der Kuil
Cast: Sylvia Hoeks, Tim Haars, Henry van Loon, Daniël Arends, Jennifer Hofman, Theo Maassen
IMDb: 6.4 uit 5,931 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

Totale aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.