5x Heerlijke muzikale films op Film1

Heb jij een gouden keeltje en kun je je benen niet stil houden als de deuntjes uit je televisiespeakers gepompt worden? Dan sta jij vast te trappelen om de allerleukste muzikale films van het afgelopen decennium te bekijken! Streamingdienst Film1, The Home of Good Movies, voegt graag wat zalige hitjes bij het beeld. Daarom draaien we voor jou 5 heerlijke muzikale films op Film1 in dit artikel.

5x Films die draaien om muziek op Film1

Hieronder vind je 5 fantastische films die momenteel op Film1 te zien zijn en waarin muziek een belangrijke rol speelt. Je kunt 7 dagen gratis naar alle films op Film1 kijken.

1. Bohemian Rhapsody (2018)

Het jaar 2018 was ongetwijfeld één van de beste jaren ooit voor film- en muziekliefhebbers. Zowel A Star Is Born als Bohemian Rhapsody kwam in dat jaar namelijk uit. De laatstgenoemde beschrijft het verhaal achter de band Queen en is momenteel te bekijken via Film1. Zing mee met klassiekers als We Will Rock You, Somebody To Love en Killer Queen bij de film met Rami Malek die maar liefst 4 Oscars in de wacht wist te slepen!

Verhaal, details en trailer

Het verhaal van de legendarische Britse rockband Queen en leadzanger Freddie Mercury. Zie hun oorsprong, ontdekking en de aanloop naar hun beroemde optreden op Live Aid (1985).

Titel: Bohemian Rhapsody
Jaar: 2018
Duur: 2 uur en 14 minuten
Regisseur: Bryan Singer
Schrijvers: Anthony McCarten, Peter Morgan
Cast: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee
IMDb: 8.0 uit 427,169 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

2. Bravetown (2015)

Fans van dancemuziek kunnen terecht bij deze film. Dans en muziek worden één in Bravetown, ook bekend als Strings. Lucas Till speelt de sterren van de hemel als Josh Harvest en weet naast het hart van Mary misschien ook wel dat van jou te veroveren.

Verhaal, details en trailer

Muzikaal drama waarin de talentvolle maar ontspoorde DJ Josh vanuit New York gestuurd wordt naar het plattelandsstadje van zijn vader waar hij niet verwacht te kunnen aarden, totdat hij de mooie danseres Mary ontmoet.

Titel: Bravetown
Jaar: 2015
Duur: 1 uur en 52 minuten
Regisseur: Daniel Duran
Schrijver: Oscar Orlando Torres
Cast: Lucas Till, Josh Duhamel, Maria Bello
IMDb: 6.2 uit 3,593 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

3. Heavy Trip (2018)

Muziek is niet alleen maar klassiek, dance of pop. Ook voor de heavy metal fans is er genoeg te vinden op Film1! Daarnaast is deze film ook nog eens wat voor de liefhebbers van Scandinavische titels, want hij is van Finse makelaardij. In Heavy Trip volg je de herkenbare droom van een aantal muzikale jongeren die voor een groot publiek willen spelen, maar kom je ook een lading sterke humor tegen onderweg.

Verhaal, details en trailer

Muzikale komedie over een amateur heavy metalbandje uit Finland dat na twaalf jaar repeteren alles op alles zet om te gaan spelen op een groot muziekfestival in Noorwegen.

Titel: Heavy Trip
Jaar: 2018
Duur: 1 uur en 32 minuten
Regisseur: Juuso Laatio, Jukka Vidgren
Schrijvers: Juuso Laatio, Aleksi Puranen
Cast: Johannes Holopainen, Samuli Jaskio, Antti Heikkinen
IMDb: 7.0 uit 6,768 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

4. Spike Island (2012)

Zijn er nog fans van Game of Thrones in de zaal? En om specifiek te zijn, van Emilia Clarke? Na haar eerste seizoen in Game of Thrones heeft zij ook een rol weten te bemachtigen in de film Spike Island, waarin de prachtige en talentvolle actrice met haar vrienden dolgraag naar een concert van hun lievelingsband zou willen gaan.

Verhaal, details en trailer

Vijf muzikale tieners proberen er alles aan te doen om op Spike Island naar het legendarische concert te kunnen gaan van hun favoriete band, The Stone Roses.

Titel: Spike Island
Jaar: 2012
Duur: 1 uur en 45 minuten
Regisseur: Mat Whitecross
Schrijvers: Chris Coghill
Cast: Adam Long, Elliott Tittensor, Emilia Clarke, Jordan Murphy, Lesley Manville, Nico Mirallegro, Oliver Heald
IMDb: 6.3 uit 3,354 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

5. Bloed, Zweet en Tranen (2015)

Laten we ons eigen prachtige land niet vergeten, want wij hebben ook heel wat volkszangers in ons repertoire. Natuurlijk doemt hierbij als eerste de naam van André Hazes op. Naast lijflied van Ajax vormt het nummer Bloed, Zweet en Tranen ook de titel van de film over het leven van de inmiddels overleden artiest. Martijn Fischer vertolkt op prachtige wijze het levensverhaal van Hazes en bemachtigt hiermee een 7.1 op IMDb. Let wel op: deze film is nog tot 10 juli 2020 te bekijken op Film1.

Verhaal, details en trailer

Het bewogen leven van volkszanger André Hazes kende drie fases: zijn rauwe jeugd, zijn doorbraak en de heftige laatste fase waarin hij worstelt met een verslechterende gezondheid.

Titel: Bloed, Zweet en Tranen
Jaar: 2015
Duur: 1 uur en 51 minuten
Regisseur: Diederick Koopal
Schrijver: Frank Ketelaar, Diederick Koopal
Cast: Martijn Fischer, Hadewych Minis, Fedja van Huêt
IMDb: 7.1 uit 1,575 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

Meer films op Film1

Is een muzikale film niet echt jouw ding? Kijk dan alvast even tussen de nieuwe films op Film1 in juni om te weten te komen welke toptitels er voor jou tussen zitten. Daarnaast hebben wij recentelijk 5 ijzersterke misdaadfilms op Film1 aangeraden voor de liefhebbers!

Totale aanbod

De films die te bekijken zijn op Film1 worden continu vervangen. Er verdwijnen dus titels van de streamingdienst, maar er komen steeds ook nieuwe films bij. Op de pagina met het volledige Film1 aanbod in Nederland vind je welke films momenteel te bekijken zijn op het video on demand-platform. Daarnaast vind je meer informatie over Film1 op Streamwijzer.