Deze 3 zinderende misdaadthrillers op Film1 moet je gezien hebben

In aanloop naar Halloween heb jij natuurlijk al lang bekeken welke enge horrorfilms je op Film1 gezien moet hebben, dus dan zullen we de adrenaline maar op een andere manier door je lijf laten gieren. We hebben namelijk voor deze streamingdienst die zich profileert met de leus Altijd Een Goede Film in dit artikel 3 kijktips voor zinderende misdaadthrillers op een rijtje te zien. Enkel de eerste tip is hiernaast ook op Videoland te bekijken, maar voor de rest zijn deze films momenteel niet op andere SVOD-diensten als Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video te streamen.

3x Kijktips voor spannende thrillerfilms over misdaad op Film1

1. Broken City (2013)

In 2013 werden we getrakteerd op een nieuw kijkcijferkanon met een sterrencast waar je u tegen zegt. Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones en andere topacteurs vertellen het verhaal van een moordzaak omtrent een affaire en heel wat nare politieke spelletjes. Fun fact: Mark Wahlberg is één van de producenten van de film en wilde eerst dat Michael Fassbender de rol van Billy Taggart op zich zou nemen. Toen de acteur daar vriendelijk voor bedankte, besloot Wahlberg zelf de rol op zich te nemen.

Verhaal en details

Burgemeester Nicholas Hostetler (Russell Crowe) vermoed dat zijn vrouw Emily (Catherine Zeta-Jones) een buitenechtelijke affaire heeft. Na wat speurwerk kan privédetective en ex-politieman Billy Taggart (Mark Wahlberg) dat bevestigen. Maar als niet veel later het dode lichaam van Emily’s minnaar opduikt, raakt Taggart tegen zijn wil verstrikt in een web van politieke corruptie, vastgoedschandalen en smeergelden. Taggart laat zich echter niet voor het bureaucratische karretje spannen en besluit terug te slaan. Maar dan volgens de wetten van de straat.

TitelBroken City
Jaar2013
Duur1 uur en 50 minuten
CategorieDrama, Misdaad, Thriller
RegisseurAllen Hughes
CastMark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones
IMDb6,2 uit 78.000 stemmen

2. Crypto (2019)

Bitcoin, Ethereum, Cardano, Tether, Solana, Dogecoin, Polkadot en nog heel veel meer digitale munten: cryptocurrency is hot! De eerste film omtrent dit geliefde (en tegelijkertijd gehate) betaalmiddel kon dan ook niet lang uitblijven. In 2019 kwam John Stalberg Jr. met het verhaal van een Wall Street bankier die klokkenluider wordt en zijn weg baant door een angstaanjagende financiële wereld vol louche praktijken. De film is enkel en alleen te streamen via Film1 op het moment van schrijven.

Verhaal en details

Martin is een van de meest veelbelovende jonge bankiers van Wall Street. Totdat hij ontdekt dat zijn eigen bank sjoemelt met witwassen van grote bedragen. Hij trekt aan de bel, maar wordt gedegradeerd en naar een ander filiaal gestuurd. Al snel merkt Martin dat die locatie niet toevallig gekozen is. Hij ontdekt een bende hightech criminelen die hier opereert, met banden met een gewelddadig misdaad syndicaat. Ingeseind door zijn eigen werkgevers, gaan de moordenaars achter Martin aan. Gevangen in een web van internetfraude, witwassen, chantage en moord moet hij doordringen tot het hart van de organisatie en de leider ontmaskeren.

TitelCrypto
Jaar2019
Duur1 uur en 45 minuten
CategorieDrama, Misdaad, Thriller
RegisseurJohn Stalberg Jr.
CastBeau Knapp, Luke Hemsworth, Jill Hennessy
IMDb5,3 uit 5.200 stemmen

3. Penoza: The Final Chapter (2019)

Je mag door alle hitfilms uit andere landen niet vergeten dat er ook in ons eigen koude kikkerlandje nog heel wat toptitels geproduceerd worden. Wie houdt er nou niet van de heerlijke Hollandse misdaadserie Penoza? In 2019 kwam Diederik van Rooijen met de slotverfilming na vijf succesvolle seizoenen van de serie in de vorm van een film. In Penoza: The Final Chapter schitteren Nederlandse sterren als Monic Hendrickx, Olga Zuiderhoek en… Raymond Thiry (voor velen bekend uit de Netflix-serie Undercover). Veel kijkplezier!

Verhaal en details

De Zwarte Weduwe is niet dood… Drugskoningin Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat ze uit zelfverdediging iemand vermoordt en uitgeleverd wordt aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

TitelPenoza: The Final Chapter
Jaar2019
Duur1 uur en 56 minuten
CategorieDrama, Misdaad, Thriller
RegisseurDiederik van Rooijen
CastMonic Hendrickx, Olga Zuiderhoek, Raymond Thiry
IMDb6,3 uit 1.500 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.


Synopsissen: Film1