Maak je klaar voor Halloween op Film1 met deze 3 griezelige horrorfilms

Het is bijna Halloween, dus het is tijd om je weer klaar te maken voor een selectie van de engste topfilms op de streamingdiensten in Nederland. Bij Film1, bekend om de leus altijd een goede film, kun je je weer klaarmaken voor een goed weekendje griezelen met wat heerlijke horror. In dit artikel vind je de 3 engste horrorfilms op Film1 van dit moment! Wij lichten een klassieker, een kijkcijferkanon en een recente titel uit.

3x De engste horror films op Film1

Eerder lieten we jullie een aantal van de beste misdaadfilms, thrillers en animatiefilms op Film1 zien, maar vandaag is het tijd voor een potje griezelen en gruwelen. Daarom lichten we een klassieker, kijkcijferkanon en recente titel op Film1 uit: The Exorcist III, Mirrors en Matriarch!

1. The Exorcist III (1990) – Klassieker

Exorcist 3
The Exorcist III (1990)

De derde titel in de reeks van Exorcist films verscheen in 1990 en wist Jan en allemaal de stuipen op het lijf te jagen. Deze klassieke horrorfilm krijgt een 6.4 op IMDb, wat relatief een prima cijfer is voor enge titels (die vaak laag op dergelijke websites worden beoordeeld). Voor een klassiek avondje griezelen is dit een absolute kijktip op Film1.

Trailer

de

Verhaal en details

Een luitenant van de politie ontdekt meer dan hij had verwacht in zijn onderzoek naar een reeks moorden, waarin alle kenmerken van de overleden tweelingen seriemoordenaar hem ertoe leiden om de patiënten van een psychiatrische afdeling te ondervragen.

Titel: The Exorcist III
Jaar: 1990
Duur: 1 uur en 50 minuten
Categorie: Drama, Horror, Mystery
Regisseur: William Peter Blatty
Schrijver: William Peter Blatty
Cast: George C. Scott, Ed Flanders, Brad Dourif
IMDb: 6.4 uit 25,283 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

2. Mirrors (2008) – Kijkcijferkanon

Mirrors
Mirrors (2008)

Iedereen die Mirrors wel eens heeft gezien, herkent het gevoel om nooit meer in een spiegel te willen kijken. In een angstaanjagend horrorverhaal wordt de wereld van de demonen vermengd met onze eigen aarde, maar ben je zelfs thuis niet meer veilig. Gooi er nog een flinke portie gruwelijke scènes doorheen en je hebt gegarandeerd een angstaanjagende avond te pakken. Veel sterkte! Je zal het nodig hebben…

Trailer

Verhaal en details

Een ex-agent en zijn familie zijn het doelwit van een kwaadaardige kracht die spiegels gebruikt als een poort naar hun huis.

Titel: Mirrors
Jaar: 2008
Duur: 1 uur en 50 minuten
Categorie: Alexandre Aja
Schrijvers: Alexandre Aja, Grégory Levasseur
Cast: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Amy Smart
IMDb: 6.2 uit 101,389 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

3. Matriarch (2018) – Nieuw

Matriarch
Matriarch (2018)

Aanstaande ouders kunnen maar beter niet naar deze film kijken. In dit gruwelijke verhaal wordt horror gemengd met een aankomende bevalling op een boerderij. Niemand blijft veilig in deze vrij recente titel, die pas eind 2018 uitkwam en in de lente van 2019 in Nederland verscheen. Toch is de horrorfilm nu al op Film1 te bekijken.

Trailer

Verhaal en details

Een aanstaande moeder (Rachel) en haar man (Matt) verongelukken hun auto op het platteland en krijgen onderdak aangeboden door een boer en zijn vrouw. Rachel beseft al snel dat de kinderen van de boer in feite gestolen zijn. Net als ze proberen te ontsnappen aan de boerderij, begint de bevalling van Rachel…

Titel: Matriarch
Jaar: 2018
Duur: 1 uur en 31 minuten
Categorie: Horror, Thriller
Regisseur: Scott Vickers
Schrijver: Scott Vickers
Cast: Charlie Blackwood, Julie Hannan, Scott Vickers
IMDb: 5.4 uit 2,975 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

Meer horrorfilms op Film1

Als jij al helemaal uitgegriezeld bent met deze drie horrorfilms, dan hoef je gelukkig nog niet bang te zijn dat er te weinig te streamen is. Kijk even rond bij alle horrorfilms op Film1 om nog meer spannende titels voor Halloween dit jaar te vinden. Wij wensen je vast veel kijkplezier en raden je aan je deuren en ramen te sluiten en om vannacht nog maar eens even onder het bed te kijken. En niet in de spiegel.

Totale aanbod

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.